Bacon kan udelades, men så skal løg og hvidløg steges i lidt smør eller olie. Baconen kan også erstattes af skinketern, kyllingekød eller lignende.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1625/387
  • Energifordeling:
    Protein: 21 %
    Fedt:
     28 %
    Kulhydrat: 51 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    328/78
    Protein: 4 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 pk. bacon
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • 4 bagekartofler
  • 15 g stegemargarine
  • 3 tomater
  • ½ agurk
  • 2 grønne peberfrugter
  • 1 lille salathoved (80-100)
  • 200 g salattern
  • 4 spsk. fromage frais
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes rösti med fetasalat:

  1. Hak løg, hvidløg og bacon, og steg det på en tør pande.
  2. Tag det op, og læg det på en tallerken.
  3. Riv kartoflerne – de behøver ikke skrælles – og tryk væden ud.
  4. Bland dem med baconblandingen, krydr med lidt salt og peber, og steg det i små bunker på en pande i margarinen.
  5. Snit tomater, agurk og peberfrugt og bland det med salatblade og halvdelen af salatternene.
  6. Mos den anden halvdel af salatternene med fromage frais, og smag til. Servér fetadressingen over salaten.

Velbekomme!

Dommen: 

Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!