Saftige schnitzler med velsmagende bulgursalat. Husk at marinere schnitzlerne nogle timer før, maden skal serveres. Er vejret til det, kan både kød og grøntsager sagtens laves på grillen.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 35 minutter + 4-8 timers trækketid
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2016/480
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt:
     20 %
    Kulhydrat: 52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    358/85
    Protein: 6 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 4 skinkeschnitzler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. sojasauce
  • 2 fed hvidløg
  • Saften fra ½ citron
  • 1 spsk. frisk ingefær
  • 2 spsk. flydende honning
  • 2 dl bulgur
  • 3½ dl kogende vand
  • 2 forårsløg
  • 400 g pastinakker
  • 1 gul peberfrugt
  • ½ grøn peberfrugt
  • 200 g hokaidogræskar
  • 6 tomater

Sådan tilberedes Schnitzler med bulgursalat:

  1. Bland olie, soja, knust hvidløg, 1-2 tsk. revet citronskal, citronsaft og 1 spsk. skrællet, revet ingefær.
  2. Stil halvdelen af dressingen til side til bulgursalaten.
  3. Bland resten af marinaden med honning, og hæld den i en kraftig plastpose. Kom skinkeschnitzlerne i posen, gnid marinaden godt ind i schnitzlerne, luk posen, og læg den i køleskab i 4-8 timer.
  4. Kom bulgur i en skål, og hæld kogende vand over. Dæk skålen, og lad den trække, til væden er opsuget – ca. ½ time. Si evt. overskydende væde fra.
  5. Vend dressingen i bulguren. Skær forårsløg, halvdelen af pastinakken, ½ gul peberfrugt og 4 tomater i ½ cm store tern, og vend dem i bulguren.
  6. Skær resten af pastinakken i tykke skiver, ½ gul og ½ grøn peberfrugt i brede strimler, hokaidogræskar i store tern, og 2 tomater i halve.
  7. Tag kødet op af marinaden. Krydr med salt og peber. Steg skinkeschnitzlerne til de er gyldne og lige netop gennemstegte – 2-3 minutter på hver side.
  8. Steg grøntsagerne på en pande, til de er sprøde.

Dommen:

Benny:  4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!