Marineret rødspætte… mums. Virkelig lækker måde at tilberede rødspættefileten på eller en anden fiskefilet for den sags skyld. Og dejlig frisk salat.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2506/597
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 44 %
    Alkohol: < 1 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 521/124
    Protein: 8 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • 600 g rødspættefilet
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl hvidvin
  • 1 bdt. blandede krydderurter efter eget valg – vi valgte kruspersille, bredbladet persille og timian
  • 1 spsk. hele blandede peberkorn
  • 1 dl hvedemel
  • 3 spsk. let, flydende margarine
  • ½ tsk. tørret oregano
  • 1 rødløg
  • 125 g rucolasalat
  • 1 bdt. basilikum
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 250 g cherrytomater
  • 1 spsk. honning
  • 1 gul peberfrugt
  • Saft af ½ citron
  • 4 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

Sådan tilberedes hvidvinsmarineret rødspættefilet med knust peber og lun salat:

    1. Hak 1 fed hvidløg helt fint, og bland det sammen med hvidvin, citronsaft og 1 spsk. olie.
    2. Kom fileterne i marinaden, og lad dem marinere på køl i 25 minutter.
    3. Tænd ovnen på 150° C.
    4. Halver tomaterne, og vend dem sammen med 1 fed presset hvidløg, oregano, 1 spsk. olie, salt og peber.
    5. Læg dem med skærefladen opad på en bageplade, og bag dem i ca. 10 minutter.
    6. Rens peberfrugten, og skær den i mellemstore tern.
    7. Skær rødløget i smalle både.
    8. Vend løg og peberfrugt sammen med tomaterne, og bag i yderligere 15 minutter.
    9. Skyl rucolasalaten, slyng den tør, og striml basilikumbladene.
    10. Opløs honningen i balsamicoen, og krydr med lidt salt og peber.
    11. Skyl krydderurterne, dup dem helt tørre, og hak dem fint.
    12. Knus peberkornene groft i en morter.
    13. Rør krydderurter, peber og hvedemel sammen med 1 tsk. salt i en dyb tallerken.
    14. Hæld marinaden fra fileterne, vend dem en ad gangen i krydderurteblandingen, og lad dem hvile i 5 minutter.
    15. Varm margarinen og 2 spsk. olie på en pande og lad det bruse af.
    16. Steg fileterne gyldne i fedtstoffet – ca. 2 minutter.
    17. Tag grøntsagerne ud af ovnen, og vend dem forsigtigt sammen med rucola, basilikum og balsamicodressing, og smag til.
    18. Servér straks.

Velbekomme!

Dommen:

Benny:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!