En skøn ret med lækre grøntsager. Vælg evt. nogle grøntsager, der har sæson, eller som du selv har fra haven af lige nu.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 60 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2258/538 - Energifordeling:
Protein: 32 %
Fedt: 25 %
Kulhydrat: 43 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 299/71
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- 400 g lammekød i tern
- 4 dl vand
- 2 dl tør hvidvin
- 1 fennikeltop
- 1 spsk. tørret Herbes de Provence
- 2½ dl fløde 4 %
- 2 spsk. mel udrørt i 1 dl vand
- 250 g grønne asparges
- 200 g optøede ærter
- 200 g sukkerærter
- 1 dl finthakket dild
- 200 g rejer
Tilbehør:
- 800 g kartofler
- Evt. lidt dildkviste
Sådan tilberedes lammestuvning med asparges, ærter og rejer:
- Skrub/skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Drys kødet med Herbes de Provence, salt og peber.
- Kom vand, hvidvin og fennikeltop i en gryde, og tilsæt kødet.
- Bring det hele i kog og skum toppen for urenheder.
- Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. ½ time, til kødet er mørt.
- Tag fennikeltoppen op, og kassér den.
- Tilsæt fløde og varm stuvningen op.
- Tag gryden af varmen, og jævn med mel udrørt i vand.
- Skær aspargeserne i mindre stykker.
- Tilsæt asparges, ærter og sukkerærter, og lad stuvningen koge i ca. 2 minutter.
- Vend dild i, og smag til.
Dommen:
Filip: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet:
- Kog kartoflerne.
- Drys kødet med Herbes de Provence, salt og peber.
- Hæld vand, hvidvin og fennikeltop i en gryde.
- Tilsæt kødet.
- Skær aspargeserne i mindre stykker.
- Tilsæt fløde, og derefter asparges, ærter og sukkerærter.