Ja, vi har valgt en gang kylling og ærter i karry til at komme i vores hjemmelavede tarteletter, men det kan man jo selv variere, som man har lyst til – hvis man bare lige husker på fedtprocenten Smiley, der blinker

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 15 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2554/608
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt:
     22 %
    Kulhydrat: 58 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     428/102
    Protein: 5 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 15 g

Ingredienser:

  • Se fyld her
  • 300 g bønner
  • 250 g champignoner
  • 120 g filodej
  • 3-4 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 1 salathoved
  • 500 g cherrytomater

Sådan tilberedes hjemmelavede tarteletter med kylling og ærter i karry:

  1. Tænd ovnen på 175° C.
  2. Fold forsigtigt dejen ud. Tag 1 ark filodej frem ad gangen. Læg de stykker, du ikke bruger under et fugtigt, rent viskestykke. Dejen knækker hurtigt, når den tørrer.
  3. Skær hvert ark ud i seks lige store stykker.
  4. Varm margarinen, uden at brune den.
  5. Læg to stykker dej oven på hinanden, så det øverste ligger lidt på skrå over det nederste.
  6. Pensl med et tyndt lag margarine.
  7. Læg de to stykker dej forsigting ned i en muffinform, og tryk godt ned i bunden og ud i siderne, så kanterne ikke falder ind mod midten, når de bages.
  8. Fortsæt med resten af dejen, til du har i alt 12 tarteletter.
  9. Sæt tarteletterne i ovnen i ca. 10 minutter, til de er lysebrune og sprøde.
  10. Skyl salaten, og riv eller skær den i mindre stykker, og kom den i en stor skål.
  11. Skær roden af champignonerne, og skyl eller børst champignonerne fri for jord. Skær dem i skiver eller kvarte – afhængig af størrelse – og kom dem ned til salaten.
  12. Skyl cherrytomaterne, og skær dem i halve eller kvarte – ligeledes afhængig af størrelse. I salatskålen med dem også. Bland det godt sammen.
  13. Kom fyld i de hjemmelavede tarteletter, og server med blandet salat.

Dommen:

Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!