En virkelig lækker måde at servere kylling på. Vi var seks til spisning, så vi havde foruden en kylling taget tre stykker kyllingeoverlår op af fryseren. Dommen taler for sig selv.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 75 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2235/532 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 40 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 393/94
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 1 kylling
- 50 g mager smøreost med hvidløg og krydderurter
- 1 dl friske rosmarinkviste
- 5 fed hvidløg
- 1 citron
- ½ dl vand
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g små kartofler
- 8 gulerødder
- 1 tsk. olie
- 120 g frosne ekstra fine ærter
- 1½ tsk. salt
- Husk: Stegepose str. stor
Sådan tilberedes kylling med hvidløgsost:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Del kyllingen i halve, og klip rygsøjle og gump af.
- Rens, skyl og tør kyllingen grundigt.
- Løft forsigtigt skindet fra kødet med fingrene, og fordel osten under skindet.
- Pil hvidløget, og skær det halve.
- Skær citronen i halve både.
- Bland rosmarin, hvidløg og citron i bunden af en lille bradepande.
- Læg kyllingestykkerne med skindsiden opad oven på, og drys med salt og peber.
- Kom vand i bradepanden, og sæt den i ovnen, til kyllingen er gennemstegt (ca. 1 time).
- Sæt vand over at koge til kartoflerne.
- Vask kartoflerne, skær dem i halve, og kom dem i det kogende vand, tilsat salt.
- Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min.
- Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem tørre.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker.
- Kom dem i en stegepose sammen med kartoflerne, olie og salt.
- Ryst det hele godt sammen.
- Luk posen, klip et hul i toppen, og steg grønsagerne i ovnen sammen med kyllingen de sidste 40 min. af stegetiden.
- Overhæld ærterne med kogende vand, og lad dem dryppe af i en sigte.
- Kom grønsagerne i et fad.
- Del kyllingen i mindre stykker, og server den sammen med grønsagerne.
Dommen:
Filip:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Nicklas:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
- Partér kyllingen.
- Kom godt med ost under skindet.
- Sæt bæstet i ovnen.
- Skær kartoflerne i halve.
- Damp kartoflerne tørre.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker.
- Læg grøntsagerne i en stegepose, og læg dem i ovnen.
- Servér kyllingen med grøntsager.
- Velbekomme!