Lækker, let sommerret. Er det ikke tid for nye gulerødder, så kan “gamle” også bruges. Hvis ikke du har mulighed for at få fat i friske fiskeleter, så må du købe nogen frosne i stedet, men sørg for, at de er upanerede.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 15 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2124/506 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 17 %
Kulhydrat: 52 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 500/119
Protein: 9 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 15 g
Ingredienser:
- 600 g rødspættefileter
- 6-8 nye gulerødder afhængig af størrelse – ca. 250-260 g
- 8 forårsløg
- 1 bdt. radiser
- 1 bdt. dild
- 1 bdt. purløg
- 8 skiver rugbrød
- 1½ spsk. Becel let, flydende margarine
- ½ spsk. olie
- Citronsaft
- 4 spsk. rugmel
- 100 g rejer – gerne nypillede – eller jomfruhummerhaler
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes rugbrød med stegt rødspættefilet og frisk grønt:
- Rens grøntsagerne. Skær evt. gulerødder og løg i 2 dele, hvis de er tykke. Skær radiserne i tykke skiver.
- Læg alle grøntsagerne i en gryde eller sauterpande.
- Tilsæt ½ dl vand, læg låg på, og damp grønsagerne i ca. 2-3 min.
- Sluk for blusset, hæld vandet af gryden, og tilsæt 1 spsk. flydende margarine. Ryst gryden/panden til margarinen er smeltet.
- Rist rugbrødet i en brødrister.
- Vend rødspættefileterne i rugmel blandet med salt og peber.
- Steg dem i olien og den sidste margarine i ca. 2 minutter på hver side.
- Vend rejerne i grøntsagerne til allersidst lige inden servering. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
- Anret fisk og grøntsager på rugbrødet, og pynt med hakket dild og klippet purløg.
Dommen:
- Skær gulerødder og løg over.
- Skær radiserne i skiver.
- Damp grøntsagerne.
- Vend fiskefileterne i rugmel.
- Pil rejerne/jomfruhummerhalerne.
- Rist rugbrødet.