Lækker, let sommerret. Er det ikke tid for nye gulerødder, så kan “gamle” også bruges. Hvis ikke du har mulighed for at få fat i friske fiskeleter, så må du købe nogen frosne i stedet, men sørg for, at de er  upanerede.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 15 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2124/506
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt:
     17 %
    Kulhydrat: 52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    500/119
    Protein: 9 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 15 g

Ingredienser:

  • 600 g rødspættefileter
  • 6-8 nye gulerødder afhængig af størrelse – ca. 250-260 g
  • 8 forårsløg
  • 1 bdt. radiser
  • 1 bdt. dild
  • 1 bdt. purløg
  • 8 skiver rugbrød
  • 1½ spsk. Becel let, flydende margarine
  • ½ spsk. olie
  • Citronsaft
  • 4 spsk. rugmel
  • 100 g rejer – gerne nypillede – eller jomfruhummerhaler
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes rugbrød med stegt rødspættefilet og frisk grønt:

  1. Rens grøntsagerne. Skær evt. gulerødder og løg i 2 dele, hvis de er tykke. Skær radiserne i tykke skiver.
  2. Læg alle grøntsagerne i en gryde eller sauterpande.
  3. Tilsæt ½ dl vand, læg låg på, og damp grønsagerne i ca. 2-3 min.
  4. Sluk for blusset, hæld vandet af gryden, og tilsæt 1 spsk. flydende margarine. Ryst gryden/panden til margarinen er smeltet.
  5. Rist rugbrødet i en brødrister.
  6. Vend rødspættefileterne i rugmel blandet med salt og peber.
  7. Steg dem i olien og den sidste margarine i ca. 2 minutter på hver side.
  8. Vend rejerne i grøntsagerne til allersidst lige inden servering. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
  9. Anret fisk og grøntsager på rugbrødet, og pynt med hakket dild og klippet purløg.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

 5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!