Karrysalaten kan sagtens holde sig et par dage i køleskab. Smager dejligt oven på en sildemad. Målene på sukker, citron, karry, salt og peber er kun henvisninger, da det jo er en smagssag, men det er, hvad vi brugte.

  • Kategori: Frokost
  • Antal: ca. 700 g
  • Tilberedning: 15 minutter + afkøling
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. spsk:
    KJ/Kcal: 656/13
  • Energifordeling:
    Protein: 32 %
    Fedt:
     14 %
    Kulhydrat: 54 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 376/90
    Protein: 7 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 2½ dl fromage frais
  • 50 g små pastaer (makaroni)
  • 2 æg
  • 1 æble
  • 1 spsk. syltede agurker
  • 1 stængel bladselleri
  • 1 spsk. kapers
  • 1 spsk. rørsukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 4 spsk. karry
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. peber

Sådan tilberedes karrysalat:

  1. Kog pastaen efter anvisningen på posen, og afkøl den.
  2. Kog æggene i kogende vand i 8 minutter, og afkøl dem.
  3. Smag fromage frais til med sukker, citron, karry, salt og peber.
  4. Skyl æble og bladselleri, og hak det i fine tern.
  5. Hak de syltede agurker og kapers fint.
  6. Hak det ene æg og hviden fra det andet fint.
  7. Bland det hele med fromage frais-blandingen, og smag til igen.
  8. Server på et stykke groft rugbrød evt. med lidt grøn pynt.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!