Karrysalaten kan sagtens holde sig et par dage i køleskab. Smager dejligt oven på en sildemad. Målene på sukker, citron, karry, salt og peber er kun henvisninger, da det jo er en smagssag, men det er, hvad vi brugte.
- Kategori: Frokost
- Antal: ca. 700 g
- Tilberedning: 15 minutter + afkøling
- Fryseegnet: Nej
- Pr. spsk:
KJ/Kcal: 656/13 - Energifordeling:
Protein: 32 %
Fedt: 14 %
Kulhydrat: 54 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 376/90
Protein: 7 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 2½ dl fromage frais
- 50 g små pastaer (makaroni)
- 2 æg
- 1 æble
- 1 spsk. syltede agurker
- 1 stængel bladselleri
- 1 spsk. kapers
- 1 spsk. rørsukker
- 1 spsk. citronsaft
- 4 spsk. karry
- 2 tsk. salt
- 2 tsk. peber
Sådan tilberedes karrysalat:
- Kog pastaen efter anvisningen på posen, og afkøl den.
- Kog æggene i kogende vand i 8 minutter, og afkøl dem.
- Smag fromage frais til med sukker, citron, karry, salt og peber.
- Skyl æble og bladselleri, og hak det i fine tern.
- Hak de syltede agurker og kapers fint.
- Hak det ene æg og hviden fra det andet fint.
- Bland det hele med fromage frais-blandingen, og smag til igen.
- Server på et stykke groft rugbrød evt. med lidt grøn pynt.
Dommen:
Beate:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
- Tag ingredienserne frem.
- Kog pastaen.
- Kog æggene og pil dem.
- Smag fromage frais til med bl.a. karry.
- Skær æblet i tern.
- Skær syltet agurk i tern.
- Hak bladselleri.
- Hak kapers.
- Hak æg.
Trackbacks / Pingbacks