Cremfine til piskning er noget mere fedtfattig end piskefløde, og det smager lige så godt. Frugten kan selvfølgelig varieres, og frugtdesserten kan også sagtens anvendes som frugtsalat til jule-, påske- eller bare søndagsfrokosten.

  • Kategori: Dessert
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
  • KJ/Kcal: 1440/343
  • Energifordeling:
    Protein: 3 %
    Fedt:
     28 %
    Kulhydrat: 69 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 387/92
    Protein: 1 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 16 g

Ingredienser:

  • 1 cremefine til piskning (19 %)
  • 1 vaniljestang
  • 6 spsk. sukker
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 2 æbler
  • 2 appelsiner
  • 1 dåse ananas
  • 1 dåse ferskener
  • 1 bakke vindruer

Sådan tilberedes den lækre frugtdessert:

  1. Pisk cremefine stiv, og tilsæt kornene fra vaniljestangen.
  2. Pisk æggeblommer og sukkeret sammen, og vend det i cremefinen.
  3. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i cremen.
  4. Skyl æbler og vindruer, og sæt ferskener og ananas til afdrypning.
  5. Skræl appelsinerne.
  6. Skær al frugten i mindre stykker, og bland dem i cremen.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Catharina: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Martin: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!