Kikærter er bare så lækre. Og sunde. Og så er der et væld af tilberedningsmuligheder. Her en cremet kikærtesuppe med karry, som sagtens kan bruges som en stuvning til f.eks. frikadeller. Husk at sætte ærterne i blød aftenen før.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 330 g tørrede kikærter
- 2 løg
- 2 gulerødder
- 150 g knoldselleri
- 1 æble
- 1 bdt. persille
- 1 l mælk
- 2 tsk. karry
- 3 spsk. hvedemel
- Salt
Sådan tilberedes cremet kikærtesuppe med karry
- æt kikærterne sættes i blød natten over, minimum 12 timer.
- Hæld vandet fra, og skyl kikærterne.
- Kog ærterne i et nyt hold vand i ca. 1 time, til de er møre.
- Hak løg, selleri og gulerødder i mindre stykker.
- Varm olien, og svits karryen hurtigt heri.
- Svits herefter de hakkede grønsager et kort øjeblik.
- Skær æblet i mindre stykker, og lad det svitse med.
- Drys melet over under omrøring.
- Tilsæt mælk lidt efter lidt under omrøring.
- Når suppen er jævn og varm, tilsættes de kogte kikærter.
- Lad det hele småsnurre 3-4 minutter, og smag til med salt.
- Skyl og hak persillen, og servér den til den varme kikærtesuppe.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 5 minutter + iblødsætningstid (12 timer)
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2022/481 - Energifordeling:
Protein: 24 %
Fedt: 14 %
Kulhydrat: 62 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 425/102
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 14 g
Informationer
Opskriftens navn
Cremet kikærtesuppe med karry
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on