Tandoori er et fantastisk krydderi, og denne fisk er intet mindre end fantastisk. Til varm mad, til frokostbordet og sågar også på grillen.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1813/432
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt:
     24 %
    Kulhydrat: 45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    495/118
    Protein: 9 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • 600 g rødtungefilet
  • 2 æbler
  • 2 spsk. citronsaft
  • 400 g mager græsk yoghurt, 2 %
  • 20 mynteblade
  • 4 spsk. mel
  • 4 tsk. tandoorikrydderi
  • 1 spsk. olie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 2-4 stk. naanbrød, 230 g

Sådan tilberedes tandooripaneret rødtunge med æbleraita:

  1. Skær æblerne i både og derefter i smalle stave.
  2. Dryp med citronsaft, og bland med yoghurt.
  3. Hak myntebladene fint, og tilsæt dem.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Bland mel, tandoorikrydderi, salt og peber, og vend fisken heri.
  6. Varm olien, og steg fiskefileterne ved god varme i ca. 3 minutter på hver side.
  7. Lun naanbrødet i ovnen eller på en brødrister.
  8. Portionsanret fisken med æbleraitaen oven på, og server med naanbrødet.

Velbekomme!

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!