Lækre stegte sild i eddike til frokostbordet – evt. til julefrokosten. Lav dem dagen før eller to dage før, og lad dem trække i køleskabet. Sildene er dejligt, friske i smagen.

  • Kategori: Frokost
  • Antal: 20 personer
  • Tilberedning: 15 minutter + afkøling og trækketid
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1078/257
  • Energifordeling:
    Protein: 18 %
    Fedt:
     26 %
    Kulhydrat: 56 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 838/200
    Protein: 9 g
    Fedt:
     6 g
    Kulhydrat: 28 g

Ingredienser:

  • 20 sildefileter eller 10 hele sild
  • 2,5 spsk. dijonsennep
  • 5 spsk. dild
  • 4 spsk. rugmel
  • 15 g margarine
  • 3 dl eddike
  • 3 dl brun farin
  • 1 skalotteløg
  • 1 gulerod
  • 1 laurbærblad
  • 15 sorte peberkorn
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes stegte sild i eddike:

  1. Klip finnerne af sildefileterne, og fjern evt. store ben.
  2. Skyl, og tør fileterne.
  3. Læg sildefileterne med skindsiden nedad. Drys kødsiden med salt og peber.
  4. Smør sildefileterne med sennep.
  5. Skyl dilden, og hak den, og fordel den oven på.
  6. Fold hver sildefilet sammen en gang på langs, og vend dem i rugmel.
  7. Lad margarinen blive gylden i en pande, og steg sildefileterne ved jævn varme, ca. 3 minutter på hver side.
  8. Læg de stegte sild i et dybt fad, og lad dem afkøle – gerne ét du vil servere i så du er fri for at hælde de stegte sild i eddike over i et andet serveringsfad når de skal på frokostbordet.
  9. Pil løg, og skær dem i tynde ringe.
  10. Skræl gulerod, og skær den i tynde skiver.
  11. Bring eddike, farin, løg, gulerod, laurbærblad og hele peberkorn i kog, og kog til farinen er opløst.
  12. Lad lagen køle af, og hæld den over sildene når begge dele er kolde.
  13. Lad de stegte sild i eddike trække natten over i køleskabet.
  14. Servér de stegte sild i eddike på et lækkert stykke rugbrød.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!