Lidt andet til madpakken eller madkurven? Prøv denne sandwich med æggesalat. Til et mellemmåltid eller til frokost. Kan sagtens laves aftenen før uden at blive kedelig.

  • Kategori: Frokost
  • Antal: 8 stk.
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. stk.:
    KJ/Kcal: 
    590/141
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat:
     43 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     620/148
    Protein: 10 g
    Fedt:
     5 g
    Kulhydrat: 16 g

Ingredienser:

  • 4 æg
  • 1 bakke karse
  • 1 bundt purløg
  • 200 g hytteost
  • ¼ tsk. peber
  • ¼ tsk. salt
  • 1 knsp. chilipulver
  • 4 skiver sandwichrugbrød
  • 4 skiver sandwichbrød
  • Ca. 1 dl salat – f.eks. romaine

Sådan tilberedes sandwich med æggesalat

  1. Sæt en kasserolle eller lille gryde med vand over at koge.
  2. Læg æggene i, når vandet koger, og kog dem i 10 minutter, og lad dem afkøle.
  3. Pil æggene, og hak dem.
  4. Klip purløg og karse fint.
  5. Smag hytteosten til med salt, peber og chilipulver.
  6. Bland purløg og karse i hytteosten.
  7. Vend æggene i.
  8. Skyl salaten og riv den i mindre stykker.
  9. Fordel æggesalat på de fire skiver sandwichrugbrød.
  10. Pynt med salaten, og læg til sidst en skive sandwichbrød oven på og skær hver sandwich i trekanter.
  11. Pak evt. hver trekant i husholdningsfilm.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!