Stod menuen på flæskesteg i går, så er det oplagt, at den skal stå på flæskestegssandwich i dag. Det vil i hvert fald nok være lidt overkill at stege en flæskesteg kun for at servere flæskestegssandwich, med mindre I er mange, eller du ejer en pølsevogn, hvor du serverer flæskestegssandwich.
Som ung arbejde jeg i et større firma på Sydsjælland, som havde en aftale med en nærliggende pølsevogn. Så når vi købte vores frokost – eller en snack – dér, så fik vi rabat, når vi viste vores adgangskort til arbejdspladsen. Hun – hende i pølsevognen – lavede de bedste flæskestegssandwich jeg nogen sinde har smag (selvfølgelig lige med undtagelse af min, som du får opskriften på herunder).
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 stk.
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1459/347 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 50 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 687/164
Protein: 12 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 19 g
Ingredienser:
- Ca. 320 g stegt kamsteg med svær
- 4 spsk. hjemmelavet mayonnaise
- ½ spsk. dijonsennep
- 1½ spsk. skyr 0,2 % eller andet fedtfattigt surmælksprodukt
- 1 tsk. æblecidereddike
- 1½ tsk. ahornhonning
- 4 rug- eller fuldkornsboller af den gode slags
- 4 spsk. rødkål
- 6 spsk. agurkesalat
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes flæskestegssandwich – opskrift:
- Varm kamstegen i ovnen ved et par hundrede grader i ca. 20 minutter.
- Lav imens en dressing af mayonnaise, sennep, skyr, eddike og honning.
- Smag til med salt og peber
- Sæt bollerne ind til stegen fem minutters tid før, denne er færdig.
- Er sværen på stegen blevet blød, så giv den en tur under grillen i kort tid.
- Varm rødkålen – er det køberødkål, kan det være en god idé at pifte den op med hyldebærsaft, kirsebærsaft eller lignende.
- Skær flæskestegen i 8 skiver.
- Flæk bollerne, og smør alle dele med dressingen.
- Kom 1 spsk. rødkål på alle bunde.
- Læg 2 skiver flæskesteg på hver bund.
- Drys evt. med lidt groft salt.
- Fordel agurkesalaten oven på flæskestegen.
- Læg toppen af bollen på.