Stod menuen på flæskesteg i går, så er det oplagt, at den skal stå på flæskestegssandwich i dag. Det vil i hvert fald nok være lidt overkill at stege en flæskesteg kun for at servere flæskestegssandwich, med mindre I er mange, eller du ejer en pølsevogn, hvor du serverer flæskestegssandwich.

Som ung arbejde jeg i et større firma på Sydsjælland, som havde en aftale med en nærliggende pølsevogn. Så når vi købte vores frokost – eller en snack – dér, så fik vi rabat, når vi viste vores adgangskort til arbejdspladsen. Hun – hende i pølsevognen – lavede de bedste flæskestegssandwich jeg nogen sinde har smag (selvfølgelig lige med undtagelse af min, som du får opskriften på herunder).

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 stk.
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1459/347
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt:
     22 %
    Kulhydrat: 50 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 687/164
    Protein: 12 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 19 g

Ingredienser:

Sådan tilberedes flæskestegssandwich – opskrift:

  1. Varm kamstegen i ovnen ved et par hundrede grader i ca. 20 minutter.
  2. Lav imens en dressing af mayonnaise, sennep, skyr, eddike og honning.
  3. Smag til med salt og peber
  4. Sæt bollerne ind til stegen fem minutters tid før, denne er færdig.
  5. Er sværen på stegen blevet blød, så giv den en tur under grillen i kort tid.
  6. Varm rødkålen – er det køberødkål, kan det være en god idé at pifte den op med hyldebærsaft, kirsebærsaft eller lignende.
  7. Skær flæskestegen i 8 skiver.
  8. Flæk bollerne, og smør alle dele med dressingen.
  9. Kom 1 spsk. rødkål på alle bunde.
  10. Læg  2 skiver flæskesteg på hver bund.
  11. Drys evt. med lidt groft salt.
  12. Fordel agurkesalaten oven på flæskestegen.
  13. Læg toppen af bollen på.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg have til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg have til min fødselsdag!
Farmor: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg have til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg have til min fødselsdag!