Stk.
Minutter
De lækre boller er skønne til alle former for burgere. Men jeg har blandt andet brugt dem til disse burgere. Det der gør disse burgerboller grove, er, at der er brugt rugmel, det der gør dem sunde, er, at der er masser af fuldkorn og dermed fibre, og det der gør dem hjemmelavede, er … ja, er, at det er de. Nå ja, og så er de selvfølgelig fedtfattige. Det er ikke svært at lave fedtfattige burgerboller – de fleste burgerboller har en fedtprocent på under 30.
Ingredienser
- 50 g gær
- 5 dl vand
- 2½ tsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 3 æg
- ¼ dl olie
- 150 g rugmel
- 100 g havregryn
- 500-550 g hvedemel
- Lidt sesamfrø
Sådan tilberedes hjemmelavede, sunde, grove burgerboller
- Varm vandet i en gryde, så det er fingervarmt – du ved ikke koldt og ikke varmt, men lige tilpas.
- Opløs gæren i det lune vand, og rør sukker, olie og de 2 af æggene ud i det.
- Tilsæt rugmel, havregryn og salt.
- Ælt hvedemel lidt efter lidt, til konsistensen er lidt klistret, men ikke for klistret. Ælt det godt igennem – eller brug røremaskinen.
- Lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur.
- Slå dejen ned, og del den i 12 stykker – eller flere eller færre afhængig af, hvilken størrelse du vil have på dine burgerboller. Deler du dejen i 12 stykker, så får de en fin mellemstørrelse.
- Rul stykkerne til boller, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Tryk bollerne flade, så de er ca. 2 cm i højden.
- Lad burgerbollerne efterhæve i ca. 30 minutter.
- Tænd ovnen på 210° C.
- Pensl burgerbollerne med æg. Du kan også bruge mælk eller vand, men de får en pænere farve med æg, og sesamfrøene hænger bedre fast.
- Drys med sesamfrø.
- Bag burgerbollerne, til de er gyldne – ca. 12 minutter.
- Kategori: Bagværk
- Antal: 12 stk.
- Tilberedning: 2 timer
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1132/270 - Energifordeling:
Protein: 13 %
Fedt: 18 %
Kulhydrat: 69 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 897/214
Protein: 7 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 35 g