Dette er ikke en ret, vi har fået opskriften på af Otto. Navnet har Benny givet den, fordi han synes, at risene bliver sådan lidt risotto-like, og så er det jo en wok-ret. Altså Wokotto.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1770/421
  • Energifordeling:
    Protein: 19 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 51 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 426/101
    Protein: 5 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • 1 tsk. stærk karry
  • ½ spsk. olivenolie
  • 300 g svinekød i tern eller strimler
  • 2 dl vand
  • 100 g selleri, revet eller finthakket
  • ½ dl ris
  • 750 g wokblanding
  • 3 stænk soja
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1 ciabattaflute

Sådan tilberedes wokotto:

  1. Varm wokken op.
  2. Svits karryen, og tilsæt dernæst olien, og rør det sammen.
  3. Skær evt. kødet i mindre stykker, tilsæt det, og brun det.
  4. Tilsæt vand, selleri og ris.
  5. Tilsæt et drys salt.
  6. Lad det stege i små 10 minutter.
  7. Tilsæt wokblandingen – lad det ligge oven på til at begynde med, og rør det så op med resten af retten efter et par minutter.
  8. Lad det stege i små 5 minutter.
  9. Tilsæt soja, og rør retten sammen.
  10. Servér brødet til den varme wokotto, evt. lunt.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!