Tandoori er et fantastisk velsmagende krydderi. Du kan selv lave det, eller du kan – som vi har gjort til denne tandoori turkey og agurkeraita – købe det i velassorterede dagligvarebutikker.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 6 dl yoghurt naturel 0,1 %
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. tandoori
  • 500 g kalkunbryst
  • 1 kg kartofler
  • 1 spsk. basilikumolie
  • 2 agurker
  • ½ dl grofthakkede, friske mynteblade
  • Evt. lidt frisk basilikum
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes tandoori turkey og agurkeraita

  1. Rør 1 dl yoghurt godt sammen med citronsaft, tandoori og 1 tsk. salt.
  2. Skær kalkunbrystet i passende stykker.
  3. Vend kalkunstykkerne i yoghurtmarinaden, og stil dem tildækket i køleskabet et par timer eller til dagen efter.
  4. Hæld den sidste ½ l yoghurt i et kaffefilter, og lad den dryppe af i ca. ½ time.
  5. Riv agurkerne på den grove side af rivejernet. Pres væden fra – evt. i et rent viskestykke.
  6. Hæld/skrab yoghurten ud af filteret, og rør den igennem.
  7. Tilsæt revet agurk og de hakkede mynteblade, og smag til med salt og peber. Sæt raitaen koldt.
  8. Tænd ovnen på 225° C.
  9. Skrub kartoflerne, og skær dem i kvarte.
  10. Vend dem med olie, salt og peber i et ildfast fad/bradepande. Drys evt. med lidt frisk, hakket basilikum.
  11. Sæt kartoflerne i ovnen i 30-40 minutter.
  12. Læg kalkunstykkerne i en bradepande beklædt med bagepapir. Sæt dem i ovnen de sidste 25 minutter sammen med kartoflerne.
  13. Servér kartoflerne og raita til den færdige tandoori turkey.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter + marinering i et par timer eller mere
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1924/458
  • Energifordeling:
    Protein: 34 %
    Fedt: 14 %
    Kulhydrat: 52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    273/65
    Protein: 5 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 8 g

Andre opskrifter med frisk basilikum

Kylling med skimmelost

Kylling med skimmelost

Pasta med bacon og røget klosterost

Pasta med bacon og røget klosterost

Cremet aspargessautér til mørksej bagt med tomat

Cremet aspargessautér til mørksej bagt med tomat

Pestokartofler

Pestokartofler

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Tandoori turkey og agurkeraita
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)