Tandoori er et fantastisk velsmagende krydderi. Du kan selv lave det, eller du kan – som vi har gjort til denne tandoori turkey – købe det i velassorterede dagligvarebutikker.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter + marinering i et par timer eller mere
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1924/458
  • Energifordeling:
    Protein: 34 %
    Fedt:
     14 %
    Kulhydrat: 52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    273/65
    Protein: 5 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 6 dl yoghurt naturel 0,1 %
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. tandoori
  • 500 g kalkunbryst
  • 1 kg kartofler
  • 1 spsk. basilikumolie
  • 2 agurker
  • ½ dl grofthakkede, friske mynteblade
  • Evt. lidt frisk basilikum
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes tandoori turkey og agurkeraita:

  1. Rør 1 dl yoghurt godt sammen med citronsaft, tandoori og 1 tsk. salt.
  2. Skær kalkunbrystet i passende stykker.
  3. Vend kalkunstykkerne i yoghurtmarinaden, og stil dem tildækket i køleskabet et par timer eller til dagen efter.
  4. Hæld den sidste ½ l yoghurt i et kaffefilter, og lad den dryppe af i ca. ½ time.
  5. Riv agurkerne på den grove side af rivejernet. Pres væden fra – evt. i et rent viskestykke.
  6. Hæld/skrab yoghurten ud af filteret, og rør den igennem.
  7. Tilsæt revet agurk og de hakkede mynteblade, og smag til med salt og peber. Sæt raitaen koldt.
  8. Tænd ovnen på 225° C.
  9. Skrub kartoflerne, og skær dem i kvarte.
  10. Vend dem med olie, salt og peber i et ildfast fad/bradepande. Drys evt. med lidt frisk, hakket basilikum.
  11. Sæt kartoflerne i ovnen i 30-40 minutter.
  12. Læg kalkunstykkerne i en bradepande beklædt med bagepapir. Sæt dem i ovnen de sidste 25 minutter sammen med kartoflerne.
  13. Servér kartoflerne og raita til den færdige tandoori turkey.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!