Hurtigt, nemt og velsmagende. Man kan faktisk godt riste pølserne uden olie, hvorved fedtprocent naturligvis falder, men vi kan godt lide den lidt fedtede overflade. Men er man på kur, skal man helt klart udelade den.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 15 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1994/475
  • Energifordeling:
    Protein: 29%
    Fedt:
     23 %
    Kulhydrat: 48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 449/107
    Protein: 7 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 500 g kyllingepølser
  • 2 tsk. olie
  • 4 gulerødder
  • 2 løg
  • 250 g ærter
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 2 tsk. honning
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 200 g pasta

Sådan tilberedes pølsepande:

  1. Kog pastaen efter anvisningen på posen.
  2. Skær pølserne i ca. 2 cm store stykker.
  3. Rist pølsestykkerne i halvdelen af olien. Tag dem af panden.
  4. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
  5. Pil løgene, og skær dem i både.
  6. Svits gulerødder og løg i resten af olien ved kraftig varme.
  7. Skru ned for varmen, og tilsæt balsamicoeddike og honning.
  8. Lad grøntsagerne simre 5 minutter under låg.
  9. Fjern frøstolen fra peberfrugten, og skær peberfrugten i tern.
  10. Tilsæt peberfrugt og ærter.
  11. Lad retten simre under låg et par minutter.
  12. Tilsæt pølsestykkerne.
  13. Varm retten igennem, og smag til med salt og peber.
  14. Servér med pasta.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Emil (Filips kammerat): 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!