Når det danske vejr ikke lige egner sig til udendørsgrillning – enten på grund af regn eller blæst – må man jo ty til grillelementet i ovnen. Lækker ret med skønt tilbehør.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    3004/715
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt: 26 %
    Kulhydrat: 52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 418/100
    Protein: 5 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • 600 g kulmule med skind
  • 1 bdt. blandede friske krydderurter eller grov salat (vi har brugt rucolasalat, bredbladet persille og timian)
  • 3 dl fromage frais
  • 1 spsk. let mayonnaise (gerne hjemmelavet)
  • 5 spsk. syltede drueagurker
  • 3 spsk. hakkede kapers
  • 3 spsk. hakket persille
  • 2 spsk. finthakket løg
  • 2-3 tsk. revet peberrod
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 800 g kartofler
  • 100 g salat
  • ½ bdt. basilikum
  • 1 løg med top
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 2½ spsk. olie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 400 g grydehvedebrød i skiver
  • 400 g cherrytomater
  • 2 fed hvidløg
  • ½ bdt. basilikum
  • 2½ spsk. olie

Sådan tilberedes grillet kulmule med kartoffelsalat og grydehvedebrød med crostini:

  1. Bland fromage frais, mayonnaise, drueagurker, kapers, persille, finthakket løg, peberrod og sennep godt sammen.
  2. Smag til med salt og peber, og lad saucen trække mindst 15 minutter, men gerne mere.
  3. Skrub kartoflerne godt, skær dem i tykke skiver, kog dem møre i letsaltet vand, og lad dem derefter køle af til stuetemperatur.
  4. Skyl salaten, og slyng den.
  5. Hak basilikumbladene groft.
  6. Snit løget i tynde skiver – også toppen (gem evt. lidt af den til pynt).
  7. Vend kartoflerne med olien, og krydr med salt og peber.
  8. Vend salat, persille, basilikum og løg i lige inden serveringen, og dryp med balsamicoeddike, og kværn lidt peber henover.
  9. Tænd ovnen på 200° C.
  10. Hak de friske krydderurter.
  11. Læg en rist i/over en bradepande, og læg fisken på risten – skindsiden på fisken skal nedad.
  12. Krydr med lidt salt og peber, og fordel krydderurterne oven på.
  13. Dæk med stanniol, og sæt bradepanden i ovnen i 10-12 minutter, til fisken er gennemstegt uden at blive tør.
  14. Skær tomaterne i små tern.
  15. Hak hvidløgene fint.
  16. Striml basilikumbladene.
  17. Bland det hele sammen med olien, salt og peber, og lad det trække i 10 minutter
  18. Rist brødskiverne, og køl dem lidt af.
  19. Fordel tomatblandingen på brødene.

Dommen:

Filip:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!