En flot og mættende peberfrugtsuppe. Farven på peberfrugterne afgør farven på suppen. Kalkun kan evt. bruges i stedet for kylling.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1579/376
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt: 25 %
    Kulhydrat:
     48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     206/49
    Protein: 3 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 6 g

Ingredienser:

  • 2 løg
  • 3 peberfrugter (vi brugte 2 røde og 1 grøn)
  • ½ spsk. olie
  • 1 tsk. paprika
  • ½ tsk. karry
  • ½ tsk. stødt chili
  • 2 dåser flåede, hakkede tomater
  • 1 1/4 l grøntsagsbouillon
  • 150 g fedtfattig friskost, f.eks. Philadelphia light 12 %
  • 300 g kyllingebrystfilet
  • 2 tsk. rørsukker
  • 1 spsk. hvid balsamicoeddike
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 skiver rugbrød
  • Lidt bredbladet persille

Sådan tilberedes peberfrugtsuppe:

  1. Pil og hak løgene.
  2. Skær peberfrugterne i små tern.
  3. Steg løg og peberfrugter let i olien i en stor gryde.
  4. Tilsæt paprika, karry og chili, og steg videre i et par minutter.
  5. Tilsæt tomaterne og bouillon.
  6. Bring suppen i kog, og lad den simre i 10 minutter.
  7. Rør friskost i suppen, så den smelter.
  8. Blend suppen med en stavblender – den skal ikke være helt glat.
  9. Smag til med salt, peber, sukker og eddike.
  10. Skær kyllingebrystfileten i tynde strimler.
  11. Læg dem i suppen, og lad dem koge med, til de er netop gennemkogte.
  12. Skyl og hak persillen, og drys den over suppen.
  13. Servér peberfrugtsuppe rygende varm med rugbrødet.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”