Lækre, grove, hjemmelavede fiskefrikadeller med grov spaghetti og gulerødder.
De smager fantastisk, og fiskefrikadeller er til hver en tid den nemmeste måde at få fisk i den yngre del af familien.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja, frikadellerne
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1866/444
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt: 13 %
    Kulhydrat:
     60 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     499/119
    Protein: 8 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 18 g

Ingredienser:

  • 400 g mørksejfilet
  • 4 gulerødder
  • 1 dl + 2 spsk. hakket bredbladet persille
  • 1 tsk. fintrevet citronskal
  • 2 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 300 g fuldkornsspaghetti
  • 1 lille chilipeber
  • 1 ds. flåede, hakkede tomater
  • 1 dl fløde 4 %

Tilbehør:

  • Citronbåde

Sådan tilberedes hjemmelavede fiskefrikadeller med spaghetti:

  1. Riv den ene gulerod fint, og de 3 andre groft på et rivejern.
  2. Hak persillen groft.
  3. Fjern eventuelle ben fra fisken.
  4. Hak fileterne godt med en skarp kniv.
  5. Rør fiskekød, fintrevet gulerødder, 2 spsk. persille, citronskal, salt og peber sammen.
  6. Form farsen til ca. 20 runde frikadeller.
  7. Lad 1 spsk. margarine blive gyldent i en pande og steg frikadellerne ved jævn varme ca. 6 minutter – vend af og til.
  8. Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde.
  9. Kog spaghettien 8-10 minutter – til den er mør uden at være blød. Gem 1 dl pastavand til saucen.
  10. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag.
  11. Hak chilipeberen.
  12. Lad resten af margarinen blive varm i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits chili og groftrevne gulerødder i ca. 2 minutter.
  13. Tilsæt hakkede tomater, fløde, pastavand, salt og peber.
  14. Kog saucen ved jævn varme i ca. 2 minutter.
  15. Tilsæt den sidste persille, og smag til.
  16. Vend spaghettien i saucen, og servér straks.
  17. Servér de hjemmelavede fiskefrikadeller med citronbåde og pastasaucen.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!