Lækre, grove, hjemmelavede fiskefrikadeller med grov spaghetti og gulerødder. De smager fantastisk, og fiskefrikadeller er til hver en tid den nemmeste måde at få fisk i den yngre del af familien.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 400 g mørksejfilet
  • 4 gulerødder
  • 1 dl + 2 spsk. hakket bredbladet persille
  • 1 tsk. fintrevet citronskal
  • 2 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 300 g fuldkornsspaghetti
  • 1 lille chilipeber
  • 1 ds. flåede, hakkede tomater
  • 1 dl fløde 4 %

Tilbehør

  • Citronbåde

Sådan tilberedes hjemmelavede fiskefrikadeller med spaghetti

  1. Riv den ene gulerod fint, og de 3 andre groft på et rivejern.
  2. Hak persillen groft.
  3. Fjern eventuelle ben fra fisken.
  4. Hak fileterne godt med en skarp kniv.
  5. Rør fiskekød, fintrevet gulerødder, 2 spsk. persille, citronskal, salt og peber sammen.
  6. Form farsen til ca. 20 runde frikadeller.
  7. Lad 1 spsk. margarine blive gyldent i en pande og steg frikadellerne ved jævn varme ca. 6 minutter – vend af og til.
  8. Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde.
  9. Kog spaghettien 8-10 minutter – til den er mør uden at være blød. Gem 1 dl pastavand til saucen.
  10. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag.
  11. Hak chilipeberen.
  12. Lad resten af margarinen blive varm i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits chili og groftrevne gulerødder i ca. 2 minutter.
  13. Tilsæt hakkede tomater, fløde, pastavand, salt og peber.
  14. Kog saucen ved jævn varme i ca. 2 minutter.
  15. Tilsæt den sidste persille, og smag til.
  16. Vend spaghettien i saucen, og servér straks.
  17. Servér de hjemmelavede fiskefrikadeller med citronbåde og pastasaucen.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja, frikadellerne
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1866/444
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt: 13 %
    Kulhydrat: 60 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    499/119
    Protein: 8 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 18 g

Andre opskrifter med bredbladet persille

Risotto i Mornaysauce med løg- og bacondrys

Risotto i Mornaysauce med løg- og bacondrys

Bønnegryde med cremet kartoffelmos

Bønnegryde med cremet kartoffelmos

Ovndampet spidskål

Ovndampet spidskål

Hvidvinsmarineret rødspættefilet med knust peber og lun salat

Hvidvinsmarineret rødspættefilet med knust peber og lun salat

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Hjemmelavede fiskefrikadeller med spaghetti
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)