Brunede kartofler – eller sukkerkartofler som nogle kalder dem – kan måske virke malplacerede til filet royal – eller fisk i det hele taget – men de passer rigtig fint. Kog og pil kartoflerne dagen før, så er det nemmere og hurtigere at lave filet royal med chorizotomatsauce og brunede kartofler.

 

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 2 tsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 65 g chorizopølse
  • 1 tsk. chiliflager
  • 800 g flåede tomater
  • 600 g filet royal fra f.eks. blålange – torsk kan også bruges
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 400 g grønne bønner
  • 850 g kogte, pillede, små kartofler
  • 40 g stegemargarine
  • 4 spsk. sukker

Sådan tilberedes filet royal med chorizotomatsauce og brunede kartofler

  1. Skær hvidløg i skiver.
  2. Skær pølse i tynde stænger.
  3. Svits pølse og hvidløg i et par minutter i 1 tsk. olie.
  4. Tilsæt chiliflager og tomater – hak dem hvis det er hele tomater – og lad det hele simre i 10 minutter, til det er blevet lidt tykkere.
  5. Smelt sukkeret til karamel på en pande.
  6. Tilsæt margarinen, og lad den smelte.
  7. Skyl kartoflerne, og kom dem på panden – pas på det kan godt sprøjte.
  8. Brun kartoflerne til de karamelliserer.
  9. Skær din filet royal i passende stykker, og pensl eller spray den med lidt olie.
  10. Krydr med salt og peber, og steg dem på en grillpande i 4-6 minutter.
  11. Kog bønnerne i letsaltet vand i 3-4 minutter.
  12. Smag saucen til med salt og peber.
  13. Servér filet royal med grønne bønner, brunede kartofler og sauce.

Køb kartofler på glas, hvis det skal gå lidt stærkt Smiley, der blinker

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2173/517
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 42 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    308/74
    Protein: 6 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 7 g

Andre opskrifter med lever

Kartoffelsuppe med spidskål og chorizo

Kartoffelsuppe med spidskål og chorizo

Ovnstegt torsk med chorizo og perlebyg

Ovnstegt torsk med chorizo og perlebyg

Suppe med hvide bønner, røde linser og pølse

Suppe med hvide bønner, røde linser og pølse

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Filet royal med chorizotomatsauce og brunede kartofler
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)