Man tager en næsten helt traditionel kartoffelsuppe og spicer den op med chorizo-pølse og spidskål. God, mættende og varmende på en kold, blæsende dag eller efter vinterturen i skoven.
 

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1472/350
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 56 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 267/64
    Protein: 3 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 500 g melede kartofler
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1,2 liter vand
  • 3 hønsebouillonterninger
  • 1 knsp. cayennepeber
  • 1 lille spidskål
  • 150 g spansk chorizo-pølse eller anden fed spegepølse
  • <2 spsk. olivenolie

Tilbehør:

  • Bør serveres med groft brød

Sådan tilberedes kartoffelsuppe med spidskål og chorizo:

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i 1 x 1 cm tern.
  2. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
  3. Kom kartofler, løg og hvidløg i en gryde, og hæld vand ved.
  4. Tilsæt bouillonterninger og cayennepeber.
  5. Kog op, og lad suppen koge under låg i omkring et kvartér.
  6. Skær imens kålen i strimler og pølsen i skiver
  7. Mos suppen let med en kartoffelmoser, når den (altså suppen ikke kartoffelmoseren) har kogt i et kvartér.
  8. Læg kålen og pølseskiverne i, og lad retten koge uden låg i ca. 5 minutter.
  9. Fordel suppen i portionsskåle, og hæld olien over den lige før servering.

Dommen:

Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!