Lækkert og let og hurtigt og nemt at lave. En anderledes og utraditionel ret, både fisken og tilbehøret. Sidstnævnte kan i øvrigt anvendes som tilbehør til mange andre retter.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1969/469
Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 49 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 622/148
Protein: 11 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 18 g
Ingredienser:
- 300 g perlebyg
- 700 g torskefilet
- 40 g chorizo i tynde skiver
- 2 rødløg
- 1 glas syltet peberfrugt i strimler
- 2 tsk. olivenolie
- 4 tsk. hvid balsamico
- 40 g saltmandler
- 100 g babyspinat
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes ovnstegt torsk med chorizo og perlebyg:
- Tænd ovnen på 175° C.
- Kog perlebyg i letsaltet kogende vand i 20 minutter, og lad dem herefter hvile i 10 minutter.
- Skær torskefileten i passende stykker (fjern evt. ben), krydr med salt og peber, og læg chorizo på hvert stykke fisk.
- Bag fisken i ca. 12 minutter afhængig af tykkelse.
- Skær rødløg i skiver, og bland dem og peberfrugt i en marinade af olie, eddike, salt og peber.
- Tilsæt de kogte, afdryppede perlebyg, og bland godt, og vend til sidst mandler og spinat.
Dommen: