Der er lidt forberedelse med denne suppe, men den er helt sikkert det hver. Linserne kan evt. koges i forvejen, så spares der lidt tid.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 3141/748 - Energifordeling:
Protein: 24 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 49 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 763/182
Protein: 11 g
Fedt: 6 g
Kulhydrat: 22 g
Ingredienser:
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 2 spsk. olivenolie
- 2 hønsebouillonterninger
- 3 spsk. tomatpure
- 1 dåse hvide bønner (f.eks. cannellini), 400 g
- 1 dl røde linser (3 dl kogte)
- 1 dåse flåede tomater, hakkede
- 5 dl vand
- 1 spsk. frisk, revet ingefær
- 300 g krydrede pølser (f.eks. chorizo)
- 4 spsk. hakket koriander
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes suppe med hvide bønner, røde linser og pølse:
- Kog linserne i 10-15 minutter. Skyl dem herefter, og lad dem dryppe af.
- Pil løgene og 2 fed hvidløg, og hak dem fint.
- Fjern kernerne fra chilien, og hak den fint.
- Varm olien op, og steg løg, hvidløg og chili i ca. 3 minutter.
- Smuldr bouillonterningerne i, og tilsæt tomatpure.
- Steg under omrøring i et halvt minuts tid.
- Tilsæt bønner med væde, linser, tomater og vand.
- Kog op, og lad det simre under låg i ca. 10 minutter.
- Skær pølsen i skiver, og rist den på en tør, meget varm stegepande, til den tager farve.
- Smag suppen til med knust hvidløg, ingefær, salt og peber.
- Servér med pølseskiver og hakket koriander.
Dommen:
- Klargør, løg, hvidløg og chili.
- Hak det fint.
- Svits det hele i olien.
- Lad det hele simre i 10 minutter under låg.
- Skær pølsen i skiver.