Der er lidt forberedelse med denne suppe, men den er helt sikkert det hver. Linserne kan evt. koges i forvejen, så spares der lidt tid.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    3141/748
  • Energifordeling:
    Protein: 24 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat:
     49 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     763/182
    Protein: 11 g
    Fedt:
     6 g
    Kulhydrat: 22 g

Ingredienser:

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 3 spsk. tomatpure
  • 1 dåse hvide bønner (f.eks. cannellini), 400 g
  • 1 dl røde linser (3 dl kogte)
  • 1 dåse flåede tomater, hakkede
  • 5 dl vand
  • 1 spsk. frisk, revet ingefær
  • 300 g krydrede pølser (f.eks. chorizo)
  • 4 spsk. hakket koriander
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes suppe med hvide bønner, røde linser og pølse:

  1. Kog linserne i 10-15 minutter. Skyl dem herefter, og lad dem dryppe af.
  2. Pil løgene og 2 fed hvidløg, og hak dem fint.
  3. Fjern kernerne fra chilien, og hak den fint.
  4. Varm olien op, og steg løg, hvidløg og chili i ca. 3 minutter.
  5. Smuldr bouillonterningerne i, og tilsæt tomatpure.
  6. Steg under omrøring i et halvt minuts tid.
  7. Tilsæt bønner med væde, linser, tomater og vand.
  8. Kog op, og lad det simre under låg i ca. 10 minutter.
  9. Skær pølsen i skiver, og rist den på en tør, meget varm stegepande, til den tager farve.
  10. Smag suppen til med knust hvidløg, ingefær, salt og peber.
  11. Servér med pølseskiver og hakket koriander.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!