Personer
Minutter
Ingredienser
- 500 g svinemørbrad
- 1 spsk. olie
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 broccoli
- 1½ rød peberfrugt
- 1½ hønsebouillonterning
- 6½ dl vand
- 6 spsk. sojasauce
- 5½ spsk. majsstivelse
- 100 g cashewnødder
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 4 dl ris
Sådan tilberedes mørbradgryde
- Kog risene efter anvisningen på posen
- Skær mørbraden i ca.1 cm tykke medaljoner, og skær dem igen over på midten.
- Varm olien i wokken. Tilsæt mørbradstykkerne, og svits det, til det ikke er rødt mere. Læg det derefter på et stykke køkkenrulle.
- Pil løg og hvidløg, skær løget i både, og hak hvidløget fint. Svits begge dele i wokken.
- Del broccolien i buketter, og skær peberfrugt i mindre stykker, tilsæt dem, når løgene har svitset i et par minutter, og svits, så der stadig er bid i broccoli og peberfrugt.
- Opløs bouillonen i vandet, og tilsæt soya. Rør majsstivelse i.
- Læg kødet tilbage i wokken, og hæld saucen udover. Lad retten stå og småsimre i ca. 5 minutter, til saucen er jævn.
- Tilsæt til sidst cashewnødder, og smag til med salt og peber.
- Servér den færdige mørbradgyde med de kogte ris.
Sådan koger vi almindelige parboiled ris: Vi koger 1½ dl vand pr. dl ris og så en dl til gryden. Det vil altså i ovenstående tilfælde sige, 4 x 1½ = 6 dl plus en til gryden, det er 7 dl vand. Kog vandet, tilsæt risene, rør rundt. Kog op, og skru ned for blusset. Kog i 14 minutter med låg på, sluk for blusset, og lad risene stå i gryden med låg på i yderligere 14 minutter.
Men der kan være forskel på ris. Se vores risguide her.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 3111/741 - Energifordeling:
Protein: 24 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 49 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 540/129
Protein: 8 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 16 g