Denne mørbradgryde er nemt og hurtigt lavet. Udelad evt. cashewnødder, hvis der skal spares ekstra på fedtenergiprocenten og kalorierne. 

Personer

Minutter

Mørbradgryden her er lidt anderledes end en traditionel mørbradgryde, men hver familie, hver sin mørbradgryde. Der er vel næsten ikke to, der er ens.

Ingredienser

  • 500 g svinemørbrad
  • 1 spsk. olie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 broccoli
  • 1½ rød peberfrugt
  • 1½ hønsebouillonterning
  • 6½ dl vand
  • 6 spsk. sojasauce
  • 5½ spsk. majsstivelse
  • 100 g cashewnødder
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 4 dl ris

Sådan tilberedes mørbradgryde

  1. Kog risene efter anvisningen på posen
  2. Skær mørbraden i ca.1 cm tykke medaljoner, og skær dem igen over på midten.
  3. Varm olien i wokken. Tilsæt mørbradstykkerne, og svits det, til det ikke er rødt mere. Læg det derefter på et stykke køkkenrulle.
  4. Pil løg og hvidløg, skær løget i både, og hak hvidløget fint. Svits begge dele i wokken.
  5. Del broccolien i buketter, og skær peberfrugt i mindre stykker, tilsæt dem, når løgene har svitset i et par minutter, og svits, så der stadig er bid i broccoli og peberfrugt.
  6. Opløs bouillonen i vandet, og tilsæt soya. Rør majsstivelse i.
  7. Læg kødet tilbage i wokken, og hæld saucen udover. Lad retten stå og småsimre i ca. 5 minutter, til saucen er jævn.
  8. Tilsæt til sidst cashewnødder, og smag til med salt og peber.
  9. Servér den færdige mørbradgyde med de kogte ris.

Sådan koger vi almindelige parboiled ris: Vi koger 1½ dl vand pr. dl ris og så en dl til gryden. Det vil altså i ovenstående tilfælde sige, 4 x 1½ = 6 dl plus en til gryden, det er 7 dl vand. Kog vandet, tilsæt risene, rør rundt. Kog op, og skru ned for blusset. Kog i 14 minutter med låg på, sluk for blusset, og lad risene stå i gryden med låg på i yderligere 14 minutter.

Men der kan være forskel på ris. Se vores risguide her.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     3111/741
  • Energifordeling:
    Protein: 24 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 49 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     540/129
    Protein: 8 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 16 g

Andre opskrifter med mørbrad

Dybstegt mørbrad med sursød sauce
Grillet mørbrad med kartoffelmiks
Kong Fiddes livret
Mørbradbøffer i sennespssauce med frækt tilbehør
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Mørbradgryde
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid