Denne suppe kan laves med mange andre slags fisk end pollack – gå efter ugens tilbud, det gør vi. Det er ikke en børnevenlig suppe, dertil er der for meget sundt i 🙂

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1721/410
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt:
     21 %
    Kulhydrat: 53 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    257/61
    Protein: 4 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 500 g pollackfileter
  • 200 g rejer
  • 800 g kartofler
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olie
  • 2 l grønsagsbouillon
  • 2 dl kaffefløde, 9 %
  • 1 tsk. tørret estragon
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 6 miniflutes

Sådan tilberedes fiskesuppe med rejer:

  1. Pil og hak løg og hvidløg, og svits dem i en gryde i olien, uden at de tager farve.
  2. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
  3. Skyl og rens bladselleri, og skær dem i mindre stykker.
  4. Svits kartoffeltern og bladselleri sammen med løgene i nogle minutter.
  5. Tilsæt estragon sammen med bouillonen.
  6. Lade det koge ca. 25 minutter.
  7. Skær fisken i store tern.
  8. Hæld kaffefløden i gryden.
  9. Kog op, og skru helt ned for varmen.
  10. Tilsæt fisk, og lad det hele dampe i 5 minutter.
  11. Tilsæt rejer, og lad det dampe i yderligere 5 minutter.
  12. Servér med lune flutes.

Dommen:

Filip: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: 1 point ud af 5Bvadr!!! Det er da ikke spiseligt
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

3 point ud af 5
Tjah, det kan vel godt spises

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!