Måske tænker du, “det er en gæsteret!” Men hvorfor det? Det tager kun tre kvarters tid at tilberede. Ja, oksemørbrad er da ikke af det billigste, det er sgu (undskyld) derfor, du skal lave det en hverdag … det er billigere, jo færre I er.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 3 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2206/525
  • Energifordeling:
    Protein: 38 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat:
     33 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     3394/94
    Protein: 9 g 
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 7 g

Ingredienser:

  • 15 g smør
  • Ca. 400 g oksemørbrad
  •  1 dl vand
  •  ¼ tsk. tørret salvie
  • 2 dl stegesky fra kødet
  • ½ bdt. små persilleduske
  • ½ bk. karse
  • 1½ dl skyr,0,2 %
  • Evt. 1 spsk. mel udrørt i 1 dl vand
  • 150 g grønne bønner
  • 200 g broccolibuketter
  • 150 g kogte kidneybønner (ca. 75 g tørrede)
  • 1 rødløg
  • 1 chili
  • 2 tsk. rapsolie
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes helstegt oksemørbrad med bønnebroccolisalat:

  1. Lad smørret blive gyldent i en gryde.
  2. Brun oksemørbraden på alle sider (ca. 4 minutter i alt).
  3. Hæld vand, salvie og lidt salt og peber i.
  4. Steg mørbraden ved svag varme og under låg ca. 10 minutter på hver side (ca. 20 minutter i alt).
  5. Tag den op og lad den hvile tildækket i ca. 15 minutter.
  6. Lav saucen imens. Mål stegeskyen og tilsæt evt. vand, hvis der ikke er nok stegesky.
  7. Blend den med persille og karse et kort øjeblik.
  8. Hæld den i en gryde og tilsæt skyr.
  9. Jævn evt. med meljævning.
  10. Bring saucen i kog under stadig omrøring, og smag den til med peber.
  11. Snit rødløget groft.
  12. Udkern chilien, og snit den.
  13. Blanchér bønnerne i kogende, letsaltet vand i 4 minutter.
  14. Tilsæt broccolibuketterne i og blanchér yderligere 1 minut.
  15. Afdryp bønner og broccoli, og vend dem med kidneybønner, rødløg, chili og olie.

Før du går i gang
Husk at iblødsætte kidneybønnerne i minimum 12 timer, inden de koges. Husk også at koge bønnerne, før du laver denne ret (de skal koge i ca. 45 minutter). De har behøver ikke at være kolde.
Tip
Brug evt. et stegetermometer til at måle kernetemperaturen. En oksemørbrad skal være 60 grader, hvis den skal være rød, 62 grader, hvis den skal være rosa, og 68 grader, hvis den skal være let rosa til gennemstegt.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!