Tomat-salsa og andre salsaer kan du købe i de fleste dagligvarebutikker, men de kan ikke måle sig med den hjemmelavede. Der findes mange forskellige salsaer – og det er ikke dansen, jeg taler om. Den du får opskriften på herunder, er nok den mest populære. Den bruges i visse mexicanske delstater, nærmest som vi bruger salt og peber.

Personer

Minutter

Du kan lave salsa med chunky stykker af tomat og løg, du kan lave en blendet salsa, eller du kan blende og si den, som jeg har gjort med salsaen i opskriften herunder.

Salsa er en hot sauce med masser af hvidløg og tørrede chilipebre. Hvidløg kan du købe alle vegne, det kan være lidt sværere med tørrede chilier. Kan du ikke finde dem andre steder, så kan du købe dem på nettet.

Salsa kan spise til, i eller på tortillaer eller madpandekager. Det smager også godt at dyppe nachos i. Faktisk kan du spise salsa sammen med stort set alt, du gerne vil give et mexicansk krydret touch.

Ingredienser

  • 1 løg
  • 4 tomater
  • 6 fed hvidløg
  • 4 tørrede chilier – jeg bruger ancho, men guajillo er også et godt valg. Begge er chilier, der er til at få fat i
  • 1½ dl hønsebouillon – eller måske lidt mindre eller lidt mere
  • 1 god håndfuld frisk koriander
  • Salt

Sådan tilberedes tomat-salsa

  1. Pil løget, skyl tomaten, og skær begge dele i kvarter. Du behøver ikke fjerne tomatens blomst, da salsaen bliver blendet og siet til sidst.
  2. Pil hvidløgsfeddene, og skær chilierne i halve.
  3. Kog løg, tomat, hvidløg og chili i så meget hønsebouillon, at det lige netop dækker.
  4. Lad det koge i ca. 15 minutter.
  5. Køl det af, og blend det hele sammen med skyllet koriander.
  6. Hæld det gennem en si, så skræller og kerner bliver siet fra.
  7. Smag til med salt.

Både ancho og guajillo chili ligger i den lave ende af Scoville skalaen, som man måler chilistyrker efter. Ancho har en styrke på 100-250 – 1.000-1.500 SHU, afhængig af hvilken ancho, du vælger. Guajillo er lidt mere kras – 2.000-4.500 SHU – men der er stadig lang vej op til verdens stærkeste chili, Dragon Breath, på 2.200.000 SHU.

Opbevaring

Hæld salsa på et rengjort glas med tilhørende låg, og det kan holdes sig længe i køleskabet.

  • Kategori: Tilbehør
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 25 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     208/50
  • Energifordeling:
    Protein: 17 %
    Fedt: 11 %
    Kulhydrat: 72 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     115/27
    Protein: 1 g
    Fedt: <1 g
    Kulhydrat: 4 g

Andre opskrifter med chilipeber

Butter chicken

Butter chicken

Grøntsagsgryde med kokosmælk

Grøntsagsgryde med kokosmælk

Thaifrikadeller med ris og agurkesalat

Thaifrikadeller med ris og agurkesalat

Chili con carne

Chili con carne


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Tomat-salsa
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)