Der er jo uanede muligheder, når man laver fyld til tortillas. Denne er en ganske almindelig gang hverdagsfyld.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2065/492
  • Energifordeling:
    Protein: 32 %
    Fedt: 23 %
    Kulhydrat:
     45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     441/105
    Protein: 9 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 6 fuldkornstortillaer
  • 450 g mager oksefars, 3-7 %
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 4 spsk. tomatpure
  • 250 g champignoner
  • ½ ds. majs
  • 1 spsk. karry
  • 50 g revet, mager ost
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1 broccoli
  • 2 tomater

Sådan tilberedes fuldkornstortillaer med oksefars:

  1. Pil og hak løget.
  2. Skær peberfrugten i tern, og champignonerne i skiver.
  3. Svits oksefarsen uden tilsætning fedtstof.
  4. Tilsæt karry og løg, og svits det sammen med det svitsede kød.
  5. Tilsæt peberfrugt, champignon, majs og tomatpuré.
  6. Lad det simre i 10 minutter, og smag til med salt og peber.
  7. Tænd ovnen på 200° C.
  8. Læg ca. 1-1½ spsk. kødsauce på hver tortilla.
  9. Rul tortillaerne om fyldet, og læg dem i et ovnfast fad, og drys med revet ost.
  10. Kom fadet i ovnen i ca. 15-20 min, til osten er gyldenbrun.
  11. Kog broccolien, så der stadig er bid i den.
  12. Skær tomaterne i små både.
  13. Servér tomater og broccoli til de varme tortillaer.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!