Denne grøntsagsgryde er fyldig og velsmagende. Champignonerne – det er dem, der ved første øjekast kunne ligne kødboller på billedet – bliver som en eksplosion af smag, når de har fået lov til at suge saft og kraft til sig fra alle de andre ingredienser – i særdeleshed kokosmælken. Konsistensen er sådan lidt en mellemting mellem suppe og en gryderet.

Personer

Minutter

Gryntsagsgryden er kogt i en slow cooker, men du kan også tilberede den i ovnen i en gryde, der kan tåle det. Varm ovnen op til omkring 70-75° C, det passer nogenlunde med temperaturen i en slow cooker på lav effekt.

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter
  • 225 g champignoner
  • 1½ rød chilipeber
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • ½ rød peberfrugt
  • 1 sød kartoffel – godt og vel et par hundrede gram
  • 1 spsk. olivenolie
  • Revet skal af ½ citron
  • 1 tsk. sukker
  • 1 dåse kokosmælk light

Tilbehør

  • Lidt friskhakket koriander
  • 2-4 skiver ciabattaflute eller 2 ciabattaboller
  • 2 spsk. skyr

Sådan tilberedes grøntsagsgryde med kokosmælk

  1. Hæld kikærterne i en sigte, og lad dem dryppe af.
  2. Rengør champignoner, og skær kun eventuelt meget store champignoner over i halve.
  3. Skyl chilipebrene, fjern stilk, frøstok og kerner, og skær chilien i fine strimler.
  4. Fjern skallen på hvidløgsfeddene, og hak feddene fint.
  5. Pil rødløget, og skær det i små både (ottendedele).
  6. Skær peberfrugten i grove tern.
  7. Skræl den søde kartoffel, og skær også den i grove tern.
  8. Varm olien op på en varm, dyb pande – eller i gryden til slow cookeren, hvis den er velegnet til det.
  9. Svits chili, revet ingefær, hvidløg og løg et par minutter.
  10. Tilsæt peberfrugt, sød kartoffel og de drænede kikærter, og lad det svitse med yderligere et par minutter.
  11. Tilsæt revet citronskal og sukker, og rør rundt.
  12. Hæld hele herligheden i slow cookkeren sammen med kokosmælk.
  13. Læg låg på, og tænd slow cookeren på lav effekt.
  14. Lad retten simre 4-5 timer.
  15. Tag låget af, og lad retten simre videre i yderligere 15 minutter, så noget af væden forsvinder.
  16. Servér i dybe tallerkener med hakket koriander, evt. skyr samt brød.

Skal retten være hurtigere færdig, kan den tilberedes ved høj effekt i 3-4 timer, hvilket svarer til en ovntemperatur på 90-95° C.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 2 personer
  • Tilberedning: 5 timer og 35 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2884/687
  • Energifordeling:
    Protein: 13 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 57 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     389/93
    Protein: 3 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 12 g

Andre retter, der indeholder kikærter

Stegt kalvelever med selleri

Chana masala

Leverpostej

Kartoffelsalat med kidneybønner, kikærter og sennepsdressing

Rødvinsmarineret, stegt lever

Cremet kikærtesuppe med karry

Andeleverpostej

Grillet majs-salat med kikærter og feta


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Grøntsagsgryde med kokosmælk
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)