Denne opskrift på butter chicken er inspireret af en indisk opskrift. Den er ikke så fed som den indiske version. Men den smager dejligt.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
    Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2051/488
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 39 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     603/143
    Protein: 11 g
    Fedt:
     5 g
    Kulhydrat: 14 g

Ingredienser:

  • 800 gram kyllingebrystfilet
  • 1 spsk. græsk yoghurt, maks. 2 %
  • 1 spsk. eddike
  • 2 tsk. tørret koriander
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. chilipulver
  • 1 løg
  • 4 tsk. frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg,
  • 4 tomater
  • 4 spsk. stegemargarine
  • 1 dl fløde 9 %
  • 1 chilipeber
  • Sukker
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 400 g ciabattabrød
  • Frisk koriander

Sådan tilberedes butter chicken:

  1. Skær kyllingekødet i tern.
  2. Knus løg, 2 tsk. ingefær og hvidløg til en pasta i en morter.
  3. Bland græsk yoghurt, eddike, 1 tsk. tørret koriander, 1 tsk. spidskommen, 1 tsk. chilipulver og lidt salt i blandingen.
  4. Varm halvdelen af margarine i en pande, og tilsæt kødet sammen med krydderipastaen.
  5. Læg låg på, og lad det simre i ca. 35 minutter.
  6. Varm det resterende smør i en anden gryde, og tilsæt resten af chilipulveret, tørret koriander, spidskommen og lidt peber.
  7. Svits et par sekunder.
  8. Fjern kernerne fra tomaterne, og hak tomaterne.
  9. Tilsæt tomater og fløde til krydderiblandingen.
  10. Smag til med sukker og salt, og kog uden låg på medium varme i ca. 7 minutter, indtil konsistensen bliver lidt tykkere.
  11. Tilsæt kyllingen, 2 tsk. finthakket ingefær og den hakkede chili.
  12. Smag til med salt.
  13. Rør rundt, og tildæk med låg. Lad det simre ved svag varme i ca. 10 minutter, eller indtil saucen er grundigt opvarmet.
  14. Pynt med finthakkede korianderblade.
  15. Servér den varme butter chicken med lunt brød.

Dommen:

Natascha: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!