Thaifrikadeller er lavet af fiskefars og smagt til med koriander. Agurkesalaten smager dejligt syrligt. Hele retten er børnevenlig, så det er en god måde at få lidt fisk i maven på den yngre generation.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 3 dl jasminris – anden slags ris kan også anvendes, men jasminris kan bare lige det dér ekstra
  • 400 g fiskefars
  • 150 g rejer (optøede, hvis de kommer fra frost)
  • 1 spsk. olie
  • 1 agurk
  • 400 g spidskål
  • 2 spsk. risvineddike
  • 2 spsk. fiskesauce
  • Frisk koriander – ca. ½ dl (hakket)
  • Sukker
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • Frisk koriander

Sådan tilberedes thaifrikadeller med ris og agurkesalat

  1. Kog risene efter anvisningen på posen.
  2. Skyl og hak korianderen.
  3. Skær rejerne i mindre stykker.
  4. Skyl chilipeberen, fjern kernerne, og hak chilipeberen fint.
  5. Bland fiskefars, koriander, rejer og chilipeber godt sammen.
  6. Form den blandede fars til thaifrikadeller i en passende størrelse.
  7. Varm olien på en slip let-pande, og steg de formede thaifrikadeller ca. 3 minutter på hver side ve middel varme.
  8. Skyl agurken, og skær den i tynde skiver – evt. på et mandolinjern.
  9. Bland risvineddike og fiskesauce, og smag det til med sukker, salt og peber.
  10. Vend agurkeskiverne i marinaden, og lad agurkesalaten trække i minimum 10 minutter.
  11. Skyl imens spidskålen, og skær den i strimler.
  12. Vend spidskålen i agurkesalaten, når den har trukket i 10 minutter.
  13. Servér thaifrikadeller med ris og agurkesalat og et drys frisk koriander.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1755/423
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt: 15 %
    Kulhydrat: 63 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    451/108
    Protein: 6 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 17 g

Andre opskrifter med frisk koriander

Nachos med kylling og guacamole

Nachos med kylling og guacamole

Thailandsk rejesuppe

Thailandsk rejesuppe

Svinekæber med kartoffelmos og slikærter

Svinekæber med kartoffelmos og slikærter

Multietnisk tapas

Multietnisk tapas

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Thaifrikadeller med ris og agurkesalat
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)