En lidt anderledes måde at lave skinkeschnitzler på, men den er bestemt værd at ofre tid på. Den smager virkelig lækkert. Smagssammensætningen er som en eksplosion i munden. Og rygeosten sætter lige prikken over i’et.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 3 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1703/406
  • Energifordeling:
    Protein: 34 %
    Fedt:
     20 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 303/72
    Protein: 6 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 450 g frossen, helbladet spinat, optøet
  • 1 bdt. persille
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. revet citronskal
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 skinkeschnitzler
  • 1 pære
  • ½ fennikel
  • 3 spsk. rygeost 5+
  • 1 gulerod
  • (4 stk. bagepapir til indpakning)

Tilbehør:

  • 3 spsk. græsk yoghurt, maks. 2 %
  • 600 g kartofler

Sådan tilberedes skinkeschnitzel på spinatbund:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skyl og hak persillen.
  3. Pil og hak hvidløg.
  4. Riv citronskal.
  5. Bland persille, hvidløg og citronskal med olie, salt og peber.
  6. Bank evt. skinkeschnitzlerne let.
  7. Vend dem i persilleblandingen, og rul dem.
  8. Skyl pæren (skræl den, hvis skrællen er grov), fjern skroget, og skær pæren i tern.
  9. Skræl guleroden, og skær den i tern.
  10. Skyl og rens fenniklen, og skær den i tern.
  11. Bland terningerne fra grøntsager og pære med resten af persilleblandingen.
  12. Pres spinaten for væde.
  13. Fordel spinaten på de 4 stykker bagepapir.
  14. Læg 1 spsk. rygeost på hver.
  15. Fordel blandingen af pære og grøntsager herover.
  16. Sæt til sidst en sammenrullet skinkeschnitzel på højkant på hver.
  17. Luk papiret om skinkeschnitzel og grøntsager.
  18. Sæt pakkerne i ovnen i 35-40 minutter.
  19. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  20. Servér skinkeschnitzlerne med kartofler og en skefuld græsk yoghurt.

Sådan genopvarmes spinat og persille.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5

Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!