3. gang er lykkens gang. For de 2 første omgange nachos blev alt for tykke, og smagte ikke helt, som vi gerne ville have. Men så kom vi lidt mere majsmel i og fik den idé at bruge pastamaskinen, og så fik vi det ønskede resultat.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 1 time og 15 minutter – ekskl. iblødsætning af bønner
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     3154/751
  • Energifordeling:
    Protein: 18 %
    Fedt:
     17 %
    Kulhydrat: 65 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    508/121
    Protein: 6 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 18 g

Ingredienser:

  • 1 æg
  • 50 g hvedemel
  • 50 g majsmel – vi brugte polenta
  • 1 tsk. vand
  • 1 tsk. olivenolie
  • Lidt spidskommen
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød chilipeber
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse flåede tomater
  • 400 g kidneybønner
  • 250 g majs
  • 2 modne avocadoer
  • ¾ spsk. citronsaft
  • 1 dl skyr, 0,2 % – eller græsk yoghurt, 0,1 %
  • 1 salatløg
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 spsk. skyr, 0,2 % – eller græsk yoghurt, 0,1 %
  • 3 dl jasminris – kan udelades

Sådan tilberedes nachos og guacamole til mexicansk gryde:

  1. Kom æg, majs- og hvedemel, vand og olivenolie i skålen til røremaskinen, og sæt dejspaden i.
  2. Kør det 8-10 minutter ved medium hastighed.
  3. Lad dejen til dine nachos hvile ½ time.
  4. Kog de skyllede, iblødsatte bønner i letsaltet vand, til de har den ønskede konsistens (ca. 25-30 minutter).
  5. Kog risene efter anvisningen på posen.
  6. Pil salatløg og hvidløg, og skær salatløget i mindre stykker.
  7. Flæk avocadoerne på langs, og fjern stenene.
  8. Skrab avocadokødet ud med en ske.
  9. Blend avocado sammen med citronsaft, skyr, salatløg, det ene fed hvidløg, ¾ tsk. salt og lidt peber, til guacamolen er helt glat.
  10. Stil guacamolen i køleskabet i minimum ½ time.
  11. Smag til før servering.
  12. Tænd ovnen på 200° C.
  13. Rul dejen til dine nachos tyndt ud – her brugte vi pastamaskinen.
  14. Skær pladen i små trekanter, læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med salt og lidt spidskommen.
  15. Bag de trekantede nachos i 3-5 minutter, afhængig af tykkelse, til de er gyldne – hold godt øje med dem, de bliver hurtigt for mørke.
  16. Hak og svits de 2 andre fed hvidløg, chilipeber, løg og peberfrugt.
  17. Tilsæt flåede, hakkede tomater, bønner, salt og peber.
  18. Lad det simre i 10 minutter. Tilsæt majs de sidste par minutter.
  19. Servér med ris, nachos, guacamole og skyr.

Før du går i gang
Husk at sætte bønner i blød om morgen eller dagen før.
Tip
Tilbered evt. flere nachos, når nu du er i gang. Drys med lidt ost – f.eks. parmesan – eller krydderier, så har du chips til senere. Vi lavede firedobbelt portion.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!