I dette græskarbrød er det græskarkødet, i stedet for -kerner, som det så tit er, vi bruger. Det giver et dejligt svampet brød, der holder sig frisk længe.
- Kategori: Brød og kager
- Antal: 20 personer
- Tilberedning: 20 minutter + 1 og ½ time til hævning
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 713/170 - Energifordeling: Protein: 12 %
Fedt: 9 %
Kulhydrat: 79 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 750/180
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 34 g
Ingredienser:
- Ca. 600 g græskar
- 25 g stege-/bagemargarine
- 2½ dl + 1 spsk. vand
- 2½ dl + 1 spsk. A38 naturel, 0,1 %
- 50 g gær
- 1 tsk. sukker
- 1 spsk. groft salt
- 150 g pizzamel
- 700 g hvedemel
Sådan tilberedes græskarbrød:
- Skær græskarret over, og fjern kernerne.
- Skær græskarret i store både, og skræl dem (ikke for tæt på skrællen).
- Riv græskarkødet groft – der skal være ca. 400 g.
- Smelt margarinen i en gryde og tilsæt 2½ dl vand.
- Hæld margarine og vand i en skål, og tilsæt 2½ dl A38.
- Rør gæren ud heri.
- Tilsæt græskarkød, sukker, salt, pizza- og hvedemel (hold lidt hvedemel tilbage).
- Slå dejen godt sammen med en grydeske.
- Dæk skålen til, og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem.
- Tilsæt evt. resten af melet – dejen skal være lind.
- Form dejen til et rundt brød, og stil det på en plade beklædt med bagepapir.
- Lad det efterhæve tildækket i ca. ½ time.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Rør den sidste spsk. vand og A38 sammen, og pensl græskarbrødet med blandingen.
- Bag brødet i ca. 40 minutter, til det lyder hult, når du banker på det.
Dommen:
- Riv græskarret.
- Rør gæren ud i A38-blandingen.
- Tilsæt græskar, mel, sukker og salt.
- Slå dejen sammen med en grydeske.
- Form dejen til et rundt brød.
- Pensl brødet A38 og vand.
Trackbacks / Pingbacks