Frisk og lækker kold sommersuppe. Hurtigt lavet. Og så skal den ikke varmes dagen efter, når der skal spises rester Husk, at den skal trække et par timer.
Personer
Minutter
Det er ikke så ofte, man får kold suppe. Jeg kender faktisk kun til to foruden denne her: Ærtesuppe og Grillet suppe – som du også kan finde her på sitet. Men denne supper har noget virkelig sommerligt over sig – deraf selvfølgelig også navnet.
Suppen er virkelig lækker en dag, du ikke gider varm mad. Eller som en forret til en grillet pølse og en gang kartoffelsalat eller noget andet, der ligger let i maven.
Ingredienser
- 5 dl yoghurt naturel, 0,1 %
- 5 dl fromage frais
- 2,5 dl minimælk
- 15 radiser
- 1 agurk
- 3 spsk. hakket dild
- 3 spsk. klippet purløg
- 1 tsk. tørret estragon
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 240 g brød
Sådan tilberedes kold sommersuppe
- Bland yoghurt, fromage frais og mælk i en skål.
- Skær radiserne i skiver, og agurken i tern.
- Tilsæt grøntsager og krydderurter.
- Smag suppen til med salt og peber.
- Lad suppen trække koldt 1-2 timer.
- Rør suppen op lige inden serveringen.
- Servér kold sommersuppe med lunt eller koldt brød efter smag.
Har du selv radiser i haven og agurker i drivhuset eller på friland og krydderurter i urtebedet, så er det naturligvis det lækreste.
Af brød vil vi anbefale vores lækre grydehvedebrød. Det kan spise koldt eller varmt og med eller uden smør. Grydebrødet kan laves på grillen, hvis den alligevel er i gang, eller det kan være en rest fra en anden dag.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 15 minutter + mindst 1 times trækketid
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1465/349 - Energifordeling:
Protein: 34 %
Fedt: 8 %
Kulhydrat: 58 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 270/64
Protein: 5 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 9 g