Et dejligt vallebrød, der holder sig frisk længe. Valle kan købes i forskellige osterier/mejerier, men du kan også lave det selv, hvis du f.eks. laver din egen  smøreost.

  • Kategori: Brød/Boller
  • Antal: Ca. 900 g
  • Tilberedning: 4½ time
    Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     349/83
  • Energifordeling:
    Protein: 11 %
    Fedt:
     5 %
    Kulhydrat: 84 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    873/208
    Protein: 5 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 43 g

Ingredienser:

  • 12½ g gær (¼ pakke)
  • 4 dl valle
  • 4 dl rugmel
  • 4 dl hvedemel
  • 2 tsk. salt

Sådan tilberedes vallebrød:

  1. Opløs gæren i vallen.
  2. Bland alle ingredienserne sammen.
  3. Lad det hæve lunt til dobbelt størrelse. Ca. 2-3 timer.
  4. Slå dejen ned.
  5. Hæld dejen i en rug- eller franskbrødsform.
  6. Lad det hæve lunt en times tid.
  7. Varm ovnen op til 200° C, og bag dit vallebrød i ca. 30 minutter.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!