Et dejligt vallebrød, der holder sig frisk længe. Valle kan købes i forskellige osterier/mejerier, men du kan også lave det selv, hvis du f.eks. laver din egen smøreost.
- Kategori: Brød/Boller
- Antal: Ca. 900 g
- Tilberedning: 4½ time
Fryseegnet: Ja - Pr. person:
KJ/Kcal: 349/83 - Energifordeling:
Protein: 11 %
Fedt: 5 %
Kulhydrat: 84 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 873/208
Protein: 5 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 43 g
Ingredienser:
- 12½ g gær (¼ pakke)
- 4 dl valle
- 4 dl rugmel
- 4 dl hvedemel
- 2 tsk. salt
Sådan tilberedes vallebrød:
- Opløs gæren i vallen.
- Bland alle ingredienserne sammen.
- Lad det hæve lunt til dobbelt størrelse. Ca. 2-3 timer.
- Slå dejen ned.
- Hæld dejen i en rug- eller franskbrødsform.
- Lad det hæve lunt en times tid.
- Varm ovnen op til 200° C, og bag dit vallebrød i ca. 30 minutter.
Dommen:
- Opløs gæren i vallen.
- Bland hvede- og rugmel.
- Tilsæt salt.
- Hæld valle og gær i.
Trackbacks / Pingbacks