Når det danske vejr ikke lige egner sig til udendørsgrillning – enten på grund af regn eller blæst – må man jo ty til grillelementet i ovnen. Grillet kulmule med kartoffelsalat og grydehvedebrød med crostini er en lækker ret.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 600 g kulmule med skind
- 1 bdt. blandede friske krydderurter eller grov salat (vi har brugt rucolasalat, bredbladet persille og timian)
- 3 dl fromage frais
- 1 spsk. let mayonnaise (gerne hjemmelavet)
- 5 spsk. syltede drueagurker
- 3 spsk. hakkede kapers
- 3 spsk. hakket persille
- 2 spsk. finthakket løg
- 2-3 tsk. revet peberrod
- 2 tsk. dijonsennep
- 800 g kartofler
- 100 g salat
- ½ bdt. basilikum
- 1 løg med top
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 2½ spsk. olie
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 400 g grydehvedebrød i skiver
- 400 g cherrytomater
- 2 fed hvidløg
- ½ bdt. basilikum
- 2½ spsk. olie
Sådan tilberedes grillet kulmule med kartoffelsalat og grydehvedebrød med crostini
- Bland fromage frais, mayonnaise, drueagurker, kapers, persille, finthakket løg, peberrod og sennep godt sammen.
- Smag til med salt og peber, og lad saucen trække mindst 15 minutter, men gerne mere.
- Skrub kartoflerne godt, skær dem i tykke skiver, kog dem møre i letsaltet vand, og lad dem derefter køle af til stuetemperatur.
- Skyl salaten, og slyng den.
- Hak basilikumbladene groft.
- Snit løget i tynde skiver – også toppen (gem evt. lidt af den til pynt).
- Vend kartoflerne med olien, og krydr med salt og peber.
- Vend salat, persille, basilikum og løg i lige inden serveringen, og dryp med balsamicoeddike, og kværn lidt peber henover.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Hak de friske krydderurter.
- Læg en rist i/over en bradepande, og læg fisken på risten – skindsiden på fisken skal nedad.
- Krydr med lidt salt og peber, og fordel krydderurterne oven på.
- Dæk med stanniol, og sæt bradepanden i ovnen i 10-12 minutter, til fisken er gennemstegt uden at blive tør.
- Skær tomaterne i små tern.
- Hak hvidløgene fint.
- Striml basilikumbladene.
- Bland det hele sammen med olien, salt og peber, og lad det trække i 10 minutter
- Rist brødskiverne, og køl dem lidt af.
- Fordel tomatblandingen på brødene.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 tim
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 3004/715 - Energifordeling:
Protein: 22 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 52 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 418/100
Protein: 5 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 13 g
Informationer
Opskriftens navn
Grillet kulmule med kartoffelsalat og grydehvedebrød med crostini
Forfatter
Beate
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on