Husk at salte koteletterne, og lad dem trække en time. Gourmetsaltning giver bare et rigtig lækkert resultatet. Men for øjets skyld vælger vi rødløg næste gang.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time + 1 times trækketid
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1783/425
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 44 %
    Alkohol: 4 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    415/99
    Protein: 5 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 11g

Ingredienser:

  • 4 koteletter
  • ½ tsk. fint salt
  • ½ spsk. olie
  • ½ spsk. Becel let, flydende margarine
  • Saft og skal af ½ citron
  • 2 fennikler
  • 2 løg (gerne rødløg)
  • 1 dl hvidvin
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1 kg kartofler

Sådan tilberedes gourmetsaltede koteletter med hvidvinsdampet fennikel:

  1. Dup koteletterne tørre med køkkenrulle.
  2. Læg koteletterne i et fad, og drys saltet jævnt på alle koteletterne på begge sider, og gnid det bagefter godt ind i kødet.
  3. Stil dem i køleskabet i 1 time.
  4. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  5. Brun olie og margarine på en pande.
  6. Læg koteletterne på, og brun dem ved høj varme. Skru ned til middelvarme, og steg koteletterne færdige. Krydr med peber, mens de steger.
  7. Skær citronskallen i strimler, og pres citronen.
  8. Læg de færdigstegte koteletter på et fad.
  9. Kom citronskal og -saft på panden, kog hurtigt op, og hæld blandingen over koteletterne i fadet.
  10. Skær den grove top af fenniklerne, halver dem, og skær hver halvdel i tre både.
  11. Pil løg, og skær dem ud på samme måde som fenniklerne.
  12. Steg løg og fennikler på en tør pande, til de er halvbrune.
  13. Skru ned på lav varme, og steg til de er møre.
  14. Krydr med salt og peber, og hæld hvidvin over.
  15. Kog op, og server som tilbehør sammen med kartoflerne.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en “gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!