Lav ikke frikadellerne for store, da de er lidt svære at vende og nemt går i stykker. Brug gerne hjemmelavet rasp (smuldret, tørt brød), da det giver lidt bedre konsistens til dunserne.
 

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer – ca. 16 stk.
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1581/376
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt:
     28 %
    Kulhydrat: 58 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    463/110
    Protein: 4 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 16 g

Ingredienser:

  • 250 g grønne asparges
  • 150 g broccoli – gerne stokken
  • Lidt persille
  • Lidt timian
  • Lidt basilikum
  • 1 løg
  • 2 æg
  • Ca. 1½ dl rasp
  • 30 g stegemargarine

Tilbehør:

  • 800 g kartofler
  • ½ spsk. olie
  • Tørrede krydderurter efter eget valg
  • Salt

Sådan tilberedes grønne deller:

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Vask kartoflerne, skær dem i både, og kom dem i en bradepande.
  3. Bland med olie, krydderier og salt.
  4. Stil dem i ovnen til de er møre – ca. 30 minutter.
  5. Kom asparges, broccoli, løg og krydderurter i en blender, og hak det fint. Hæld det over i en skål og rør
  6. æg, rasp, salt og peber i.
  7. Form farsen til frikadeller, og steg dem i margarinen – 2-3 minutter på hver side.
  8. Servér med kartoflerne og evt. en klat tomatketchup.

Sådan genopvarmes persille.

Dommen:

Filip: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises

Samlet:

3 point ud af 5
Tjah, det kan vel godt spises

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!