Alt i én grøntsagsgryde. Det er nu engang en sikker vinder hver gang. Prøv evt. at smage til med lidt kokosmælk eller soja. Andre grøntsager kan også anvendes.

Det er en rigtig restret, som så også samtidig sparer opvask.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1794/427
  • Energifordeling:
    Protein: 16 %
    Fedt:
     13 %
    Kulhydrat: 71 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 306/73
    Protein: 3 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • 2 løg
  • 400 g gulerødder
  • 400 g kartofler
  • 1 spsk. olie
  • 1 aubergine
  • 4 tomater
  • 1 broccoli
  • 2 dl vand
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1 ciabattabrød

Sådan tilberedes grøntsagsgryde:

  1. Pil løget, og hak det groft.
  2. Skræl gulerødder og kartofler, og skær dem i terninger.
  3. Varm olien op, og svits løg, kartofler og gulerødder heri.
  4. Hæld vand ved, og skru ned, og lad det småkoge under låg i ca. 10 minutter.
  5. Skyl auberginen, og skær den i kvarte skiver.
  6. Skyl tomaterne, og skær dem i både.
  7. Skyl broccolien, og del den i små buketter.
  8. Kom aubergine, tomat og broccoli i gryden, og kog videre i ca. 5 minutter.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Servér med lunt ciabattabrød.

Stop madspild

Husk, at du kan bruge løgtoppe, løg-, gulerods-, kartoffelskræller og broccolistok – og alt muligt andet “grøntsagsaffald” til bouillon. Sørg blot for at det er absolut fri for jord, smådyr og andet som du ikke ønsker i din bouillon. Kog det i lidt vand en time eller mere, si det og hæld det isterningposer. Så kan du altid tage en bouillon-is-terninger op til at give saucen eller suppen lidt ekstra velsmag.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!