En skøn reste-ret. En rest kogte ris og hvad der lige er hjemme af grøntsager og rodfrugter. Riv, hak, bland, og kør så lige et æg i, så er der frikadeller.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1842/439
  • Energifordeling:
    Protein: 15 %
    Fedt: 21 %
    Kulhydrat: 64 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 376/90
    Protein: 3 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • 3-4 dl kogte, afkølede ris
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 gulerødder
  • 1 broccolistok
  • 1 spsk. merian
  • 3 spsk. havregryn
  • 2 spsk. mel
  • 1 æg
  • 25 g stegemargarine
  • 2 dl tomatsuppe
  • 1 spsk. majsstivelse
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 600 g kartofler
  • 1 broccoli

Sådan tilberedes risfrikadeller med tomatsovs:

  1. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
  2. Hak løg, hvidløg, gulerødder og broccolistok i en hakker.
  3. Bland grøntsager, merian, havregryn og mel godt sammen.
  4. Tilsæt til sidst ægget, og rør det hele sammen med en håndmikser, indtil det bliver en sammenhængende fars.
  5. Brun margarinen på en pande, form farsen med en ske til frikadeller, og steg dem i margarinen. Lad dem blive helt sprøde og tage farve, før du vender dem med en paletspade, da de ellers går let i stykker.
  6. Kog tomatsuppen, og jævn dem med majsstivelse rørt ud i lidt vand.
  7. Kog broccolien, så der stadig er bid i den.

Dommen:

Natascha:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!