Endnu en god, gammel kending – millionbøf med kartoffelmos. Undlad fedtstoffet, og så er den faktisk fedtfattig – endog meget fedtfattig. Hvis du ikke har en slip let-gryde, skal du bare røre kraftig, det første minuts tid, til farsen begynder at give væde fra sig, så kan du sagtens brune uden fedtstof.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1752/417
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt:
     13 %
    Kulhydrat: 60 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 252/60
    Protein: 4 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 400 g mager oksefars
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 7 dl vand
  • 200 g champignoner
  • 1 ds. tomatpasta
  • 1½ spsk. frisk oregano
  • 1 oksebouillonterning
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 kg kartofler
  • 1 dl minimælk
  • 1½ spsk. purløg
  • Muskat
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 5 gulerødder

Sådan tilberedes millionbøf og kartoffelmos:

  1. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand.
  2. Skræl gulerødderne, skær dem i stænger, og kog dem møre i letsaltet vand.
  3. Brun farsen let i en gryde uden tilsætning af fedtstof.
  4. Pil og hak løg og hvidløg, og brun dem sammen med kødet.
  5. Tilsæt tomatpasta, og rør godt.
  6. Tilsæt vand (hold ½ dl tilbage til jævning) og bouillonterning.
  7. Lad din millionbøf simre i 5-10 minutter.
  8. Skyl og rens champignonerne, og skær dem i skiver.
  9. Rist dem på en meget varm, tør pande.
  10. Mos kartoflerne, når de er kogt.
  11. Pisk mælk i, og smag til med muskat, salt og peber.
  12. Hak/klip purløg, og rør det i.
  13. Hak oregano, og tilsæt det til millionbøffen.
  14. Jævn din millionbøf med majsstivelse udrørt i vand, og smag til med salt og peber.
  15. Tilsæt champignonerne, og rør om.

Værsgo at servere.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Jeps, helt sikkert et hit
Celine (Nataschas veninde): 5 point ud af 5Jeps, helt sikkert et hit
Benny: 5 point ud af 5Jeps, helt sikkert et hit
Beate: 5 point ud af 5Jeps, helt sikkert et hit

Samlet:

5 point ud af 5

Jeps, helt sikkert et hit

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!