En god, gammel kending – millionbøf med kartoffelmos. Undlad fedtstoffet, og så er den faktisk fedtfattig – endog meget fedtfattig. Hvis du ikke har en slip let-gryde, skal du bare røre kraftig, det første minuts tid, til farsen begynder at give væde fra sig, så kan du sagtens brune uden fedtstof.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 400 g mager oksefars
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 7 dl vand
- 200 g champignoner
- 1 ds. tomatpasta
- 1½ spsk. frisk oregano
- 1 oksebouillonterning
- 1 spsk. majsstivelse
- 1 kg kartofler
- 1 dl minimælk
- 1½ spsk. purløg
- Muskat
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 5 gulerødder
Sådan tilberedes millionbøf med kartoffelmos
- Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand.
- Skræl gulerødderne, skær dem i stænger, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Brun farsen let i en gryde uden tilsætning af fedtstof.
- Pil og hak løg og hvidløg, og brun dem sammen med kødet.
- Tilsæt tomatpasta, og rør godt.
- Tilsæt vand (hold ½ dl tilbage til jævning) og bouillonterning.
- Lad din millionbøf simre i 5-10 minutter.
- Skyl og rens champignonerne, og skær dem i skiver.
- Rist dem på en meget varm, tør pande.
- Mos kartoflerne, når de er kogt.
- Pisk mælk i, og smag til med muskat, salt og peber.
- Hak/klip purløg, og rør det i.
- Hak oregano, og tilsæt det til millionbøffen.
- Jævn din millionbøf med majsstivelse udrørt i vand, og smag til med salt og peber.
- Tilsæt champignonerne, og rør om.
Værsgo at servere.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1752/417 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 13 %
Kulhydrat: 60 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 252/60
Protein: 4 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 9 g
Informationer
Opskriftens navn
Millionbøf med kartoffelmos
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on
Trackbacks/Pingbacks