Bagte grøntsager kan spises som tilbehør til kødretter eller som en selvstændig ret med lidt salat eller brød til. Brug dine rester og stop madspild.

Personer

Minutter

Findes der noget bedre. Altså end at få brugt sine rester og så endda til noget, der smager godt. Nogle gange kan restemad faktisk komme til at smage bedre eller i hvert fald lige så godt, som den ret den er blevet til af.

Mangler du inspiration til at få brugt dine rester, så køb min bog Slut med madspild, som både har opskrifter og inspiration til, hvad du kan bruge dine rester til, så du ikke skal ud at købe flere ingredienser, som du så får rester af.

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 1 tsk. karry
  • 1 kg tilberedte grøntsagsrester – vi brugte 420 g kogte kartofler, 180 g kogte gulerødder og 400 g kogte bønner
  • 3 løg
  • 3 stilke bladselleri
  • 2 æg
  • 200 g hytteost
  • 1 1⁄2 dl grøntsagsbouillon
  • 600 g kullerfileter med skind
  • Olie til stegning
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes bagte grøntsager og skindstegt kuller

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skær alle grøntsager i passende stykker.
  3. Smelt smørret, uden det bruner.
  4. Tilsæt karry og grøntsager.
  5. Svits grøntsagerne et kort øjeblik.
  6. Smag til med peber.
  7. Fordel grøntsagerne i et ovnfast fad.
  8. Pisk æg, hytteost og bouillon sammen.
  9. Hæld æggemassen over grøntsagerne, og løft lidt i dem med en paletkniv, så massen fordeles.
  10. Sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter.
  11. Kom lidt olie på en stegepande, og steg fisken på skindsiden i ca. 3-5 minutter.
  12. Tag panden af varmen, og drys med salt og peber, og lad fisken blive på panden i et par minutter, inden den serveres.
  13. Servér de bagte grøntsager til.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1904/453
  • Energifordeling:
    Protein: 38 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 35 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     299/72
    Protein: 7 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 5 g

Andre opskrifter med hytteost

Hytteret
Asiatisk inspireret risotto og kalvewok
Hytteost med grillet peberfrugt
Æggesalat

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Bagte grøntsager til skindstegt kuller
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)