God, mættende og sund broccolisuppe med en lav fedtenergiprocent. Og så er den kødfri, så den kan også serveres for en vegetar. Den smager også dejligt dagen efter opvarmet. Find et lækkert groft brød at servere til.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 400 g broccoli
- 4 kartofler
- 1 l grøntsagsbouillon
- 1 tsk. tørret merian
- 1 dl fromage frais
- 2 fed hvidløg
- Salt
- Peber
Tilbehør
- Persille
- Groft brød
Sådan tilberedes broccolisuppe
- Skyl broccolien, og del den i mindre stykker – også stokken, det er synd og skam at smide den ud.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
- Kog kartofler og broccoli møre i grøntsagsbouillonen tilsat merian (ca. 20 minutter).
- Blend til en suppe.
- Varm op, og smag til med salt og peber.
- Rør fromage frais med presset hvidløg.
- Servér den varme broccolisuppe med en klat rørt fromage frais, lidt grofthakket persille og et stykke godt brød – evt. lunt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1125/268 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 9 %
Kulhydrat: 68 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 220/52
Protein: 3 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 9 g
Informationer
Opskriftens navn
Broccolisuppe
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse