Det tager lidt tid at komme farsen i tarmen, når man laver hjemmelavet medister, men ellers er det ikke særligt besværligt at lave sin egen medister.

Du kan selvfølgelig serverer alt muligt andet til hjemmelavet medisterpølser – traditionelt eller mindre traditionelt.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 90 minutter
  • Fryseegnet: Ja, pølsen
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2738/652
  • Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt: 20 %
    Kulhydrat:
     55 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     639/152
    Protein: 9 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 21 g

Ingredienser:

  • 1 løg
  • 400 g flæskefars
  • 1 spsk. tørret timian
  • ½ tsk. allehånde
  • 1 dl hvedemel
  • 2½ dl minimælk
  • 1 æg
  • 1 spsk. olie
  • 1-2 m svinetarm
  • 1 dl dijonsennep
  • 2 spsk. honning
  • 1 spsk. frisk, hakket timian
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 12 skiver syltede rødbeder – afhængig af størrelse
  • 4 skiver rugbrød
  • 400 g krydrede linser

Sådan tilberedes en hjemmelavet medister med krydrede linser:

  1. Forbered tarmen som angivet på bøtten.
  2. Pil løget, og riv det fint.
  3. Rør flæskefarsen med 2 tsk. salt, løg, tørret timian, allehånde, mel, mælk og æg. Farsen skal være lidt tyndere end frikadellefars.
  4. Kom farsen i kødhakkeren med pølsehorn, og træk tarmen på pølsehornet. Afslut med en knude.
  5. Pres farsen ind i tarmen. Den skal ikke være for fyldt.
  6. Drej tarmen rundt, hver gang du har den ønskede pølselængde.
  7. Fortsæt, til der ikke er mere fars.
  8. Luk enden, og prik pølserne med en kødnål, så de ikke sprækker under tilberedningen.
  9. Opvarm en gryde vand, og kog pølserne i ca. 10 minutter lige under kogepunktet.
  10. Tag dem op, og tør dem med køkkenrulle.
  11. Steg medisterpølserne i olien på en pande ved middel varme til de er sprøde.
  12. Rør sennep, honning og hakket timian sammen.
  13. Servér hjemmelavet medisterpølse med timiansennep, rugbrød, krydrede linser og rødbeder.

Velbekomme!

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!