Kalkunroulader i æblemost er en dejlig forfriskende ret, som man også sagtens med fordel kunne servere med ris i stedet for kartofler.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1646/392
  • Energifordeling:
    Protein: 40 %
    Fedt:
     12 %
    Kulhydrat: 48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     297/71
    Protein: 8 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 2 æbler
  • 1 rødløg
  • 50 g revet/høvlet peberrod
  • Lidt persille
  • 2 spsk. citronsaft
  • 500 g kalkunbryst i skiver
  • 3-4 skiver lufttørret skinke
  • 2 dl æblemost
  • 2 dl hønsebouillon
  • 200 g spinat
  • 1 porre
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler

Sådan tilberedes kalkunroulader i æblemost:

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Tænd ovnen på 200º C.
  3. Skær æblerne i tern (skræl dem om nødvendigt).
  4. Pil og hak rødløg.
  5. Bland æble, løg, peberrod, citronsaft og hakket persille til en salsa.
  6. Fordel salsaen på kødskiverne, og rul sammen.
  7. Svøb skinke om (hold sammen med kødnåle).
  8. Læg kalkunrouladerne i et ovnfast fad, og kom resten af salsaen ved.
  9. Hæld bouillon og æblemost ved.
  10. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter.
  11. Snit porren, og bland med spinat, og rist det på en tør pande.
  12. Kog skyen fra kalkunen ned til det halve, og servér til.

Sådan genopvarmes spinat og persille.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

 

Samlet:

4 point ud af 5

Helt sikkert en ”gemmer”

 

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!