Så er det frem med resterne igen. Tøm grøntsagsskuffen for rodfrugter og tag sennepssaucen ud af fryseren. Næringsindholdet og energifordelingen vil variere en smule, afhængig af hvilke rodfrugter der ligger og gemmer sig i bunden af skuffen.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person.:
    KJ/Kcal:
    1864/444
  • Energifordeling:
    Protein: 24 %
    Fedt: 22 %
    Kulhydrat: 54 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 347/83
    Protein: 5 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 1200-1300 g rodfrugter (f.eks. jordskokker, gulerødder, kartofler, søde kartofler, pastinakker, persillerødder, porrer, bladsellerier (ikke en rodfrugt, men smager godt i alligevel), rødbeder, løg osv.)
  • 1 spsk. flydende honning
  • 1 kyllingemedister (450 g)
  • 2 spsk. minimælk
  • 1 æg
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 3 spsk. rasp
  • 15 g stegemargarine
  • Tørret rosmarin eller anden krydderurt
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • Ca. ½ l hjemmelavet sennepssauce
  • Evt. lidt salat (f.eks. rucolasalat)

Sådan tilberedes sennepspaneret medister  med honningbagte rodfrugter:

  1. Rens og skræl grøntsagerne, og skær dem i passende stykker.
  2. Kog dem i letsaltet vand i 5-10 minutter. Start evt. med de “hårde” grøntsager først, og tilsæt så efterhånden i rækkefølge, efter hvor lang tid de er om at blive møre.
  3. Tænd ovnen på 225° C.
  4. Hæld vandet fra grøntsagerne, og læg dem derefter i et ovnfast fad, og hæld honningen over.
  5. Sæt dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre – afhængig af størrelsen – krydr med salt og rosmarin, når der er ca. 5 minutter tilbage af stegetiden.
  6. Pisk æg, mælk og sennep sammen med en gaffel.
  7. Bland rasp med salt og peber.
  8. Vend medisterpølsen i æggeblandingen og dernæst i raspen.
  9. Steg den i margarinen i 15-20 minutter, til den er gennemstegt.
  10. Varm saucen i en lille gryde.
  11. Servér evt. med lidt grøn salat.

Velbekomme!

Dommen:

Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!