Det smager skønt. Hvor er vi glade for, at man nu kan få kyllingemedister, det reducerer jo fedtprocenterne.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1825/435
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt: 26 %
    Kulhydrat: 51 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 287/69
    Protein: 4 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 450 g kyllingemedister
  • 10 g stegemargarine
  • 1 tsk. olie
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ds. cherrytomater
  • 2 dl oksebouillon
  • 100 g sorte oliven
  • 400 g champignoner – eller andre svampe (spiselige Smiley)
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 850 g kartofler – gerne bage-
  • 1 dl minimælk

Sådan tilberedes medister med oregano, champignoner og oliven:

  1. Kog kartoflerne møre i usaltet vand.
  2. Prik medisterpølsen godt med en gaffel, og steg den i stegemargarinen.
  3. Skær den herefter i mindre stykker (3-4 cm).
  4. Skær hvidløgene i skiver.
  5. Kom stykkerne i en gryde sammen med olien og varm godt op.
  6. Tilsæt oregano og hvidløg, og steg et minuts tid.
  7. Tilsæt tomater, oliven, svampe og bouillon.
  8. Lad det hele simre i 10-15 minutter, til saucen er kogt lidt ind.
  9. Mos kartoflerne, og pisk mælken i.
  10. Anret og servér.

Dommen:

Natascha:  image_thumb5_thumb_thumb1  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny:  image_thumb5_thumb_thumb  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  image_thumb6_thumb_thumb  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

image_thumb6_thumb1_thumb
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!