Det smager skønt. Hvor er vi glade for, at man nu kan få kyllingemedister, det reducerer jo fedtprocenterne.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1825/435 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 51 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 287/69
Protein: 4 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 450 g kyllingemedister
- 10 g stegemargarine
- 1 tsk. olie
- 2 tsk. tørret oregano
- 2 fed hvidløg
- 1 ds. cherrytomater
- 2 dl oksebouillon
- 100 g sorte oliven
- 400 g champignoner – eller andre svampe (spiselige
)
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 850 g kartofler – gerne bage-
- 1 dl minimælk
Sådan tilberedes medister med oregano, champignoner og oliven:
- Kog kartoflerne møre i usaltet vand.
- Prik medisterpølsen godt med en gaffel, og steg den i stegemargarinen.
- Skær den herefter i mindre stykker (3-4 cm).
- Skær hvidløgene i skiver.
- Kom stykkerne i en gryde sammen med olien og varm godt op.
- Tilsæt oregano og hvidløg, og steg et minuts tid.
- Tilsæt tomater, oliven, svampe og bouillon.
- Lad det hele simre i 10-15 minutter, til saucen er kogt lidt ind.
- Mos kartoflerne, og pisk mælken i.
- Anret og servér.
Dommen:
Samlet:
- Steg medisterpølsen.
- Skær pølsen i mindre stykker.
- Skær hvidløgene i skiver.
- Kom pølse og olie i en gryde.
- Tilsæt oregano og hvidløg.
- Klargør svampene.
- Tilsæt svampe,…
- …tomater,…
- …oliven, og bouillon.
- Lad det hele simre.
- Tilbered kartoffelmosen.
- Servér med pasta dagen efter.